Siyaset Tekin: CHP'de ötekileştirme yapmayacağız
Paylaş
Tekin: CHP'de ötekileştirme yapmayacağız

Tekin: CHP'de ötekileştirme yapmayacağız

CHP'de örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Gürsel Tekin, tavandaki değişimin il ve ilçe yönetimleriyle sürüp sürmeyeceği konusunda net konuştu. Tekin, “Ötekileştirme yapmayacağız. ‘Bu bendendi’, ‘şu senden’ ayrımına girmeyeceğiz. Çalışma prensiplerimizi ortaya koyacağız. Kimler ona uyarsa yolumuza devam ederiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP'de eski Genel Sekreter Önder Sav'dan sonra örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Gürsel Tekin, DHA muhabirine konuştu. Sav ekibinin il ve ilçe yönetimlerindeki uzantılarının görevden alınacağı yönündeki iddialar hakkındaki soruyu yanıtlayan Tekin, şunları söyledi:
“Partinin üst yönetiminde, genel seçime 6 ay kala milletvekili adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin görevden alınması yönünde eğilim var. Bunun için aldığımız kesin bir karar yok. Önümüzdeki günlerde karar kesinleşirse Aralık ayı içinde istifaları istenir. Hiçbir il ve ilçeyle ilgili bir tasarruf sözkonusu değil. Benim anlayışım şu; Tasfiye etmek, ötekileştirmek yok. ‘Bu bendendi’, ‘şu senden’ ayrımına girmeyeceğiz. Çalışma prensiplerimizi ortaya koyacağız. Kimler ona uyarsa yolumuza devam ederiz.”

Haberin Devamı

ÖRGÜT ZİYARETLERİ BAŞLIYOR

Bayramdan sonra örgüt ziyaretlerine başlayarak sorunları yerinde göreceğini belirten Tekin, “Önce Kırıkkale'ye gideceğim, ardından Erzurum. Bunlar bölge toplantıları niteliğinde olacak. Erzurum'dan sonra Ege Bölgesi'ne geçeceğim. Örgütün motivasyonunu artırıp, eksikleri gidereceğiz” diye konuştu.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)