Gündem Tekirdağ ve Edirne sallandı

Tekirdağ ve Edirne sallandı

Paylaş
Tekirdağ ve Edirne sallandı

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.3, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.3, Edirne'nin İpsala İlçesi'nde ise 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, depremin can ve mal kaybına neden olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi Malkara'daki depremin saat 08.10'de kaydedildiğini açıkladı. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde olması nedeniyle Malkara'nın yanı sıra Hayrabolu, Şarköy ve Tekirdağ merkezde de hissedildi. Malkara kaymakamı Salih Yüce yaşanan depremin merkez üssünün ilçeye 15 kilometre mesafedeki Şahinköy de 12 metre derinliğinde 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini, her hangi bir can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Kaymakam Yüce "Deprem bu sabah ilçemize bağlı Şahin köyde meydana gelmiştir. Depremin büyüklüğü ise 4.3 olarak kandilli rasathanesi tarafından tespit edilmiştir. Halkımız kısa süreli bir panik yaşamıştır. Ancak ilçemizde her hangi bir can ve mal kaybı meydana gelmedi" dedi.

Haberin Devamı

Bu depremin hemen ardından saat 08.13'te bu kez Edirne'nin İpsala İlçesi İbriktepe Köyü'nde yerin 6.7 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde ikinci sarsıntı oldu. İki deprem korkuya neden olurken, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek sabahın erken saatlerinde meydana gelen deprem ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ekiplerini depremin yaşandığı Şahin Köyü'ne gönderildiğini ve bölgede şuana kadar bir can ve mal kaybının bulunmadığını söyledi.

Tekirdağ -Edirne, DHA