Gündem Tekirdağ'da yüzlerce deniz yıldızı karaya vurdu!

Tekirdağ'da yüzlerce deniz yıldızı karaya vurdu!

Paylaş
Tekirdağ'da yüzlerce deniz yıldızı karaya vurdu!

Tekirdağ'ın Marmara Denizi kıyısındaki Kumbağ mahallesinde yüzlerce ölü deniz yıldızı sahile vurdu. Sahilde deniz yıldızlarını görünce şaşıran tatilcilerden bazıları toplayıp denize geri atarken, bir çoğu da sepetlere topladı. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bölgede inceleme başlattı

Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Kumbağ mahallesinde dün öğle saatlerinde denize girmek için sahile inenler, yüzlerce ölü deniz yıldızı gördü. Bir çoğu deniz yıldızlarını yaşamaları için yeniden denize atarken, bazıları da yanlarındaki sepetlere topladı. Tatilcilerden Didem Deniz, uzun yıllardır sahilde böyle bir manzara ile karşılaşmadıklarını belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Yaz aylarında geliyoruz buraya. Daha önce hiç böyle bir şeye şahit olmadım. Çok sayıda deniz yıldızı sahile vurdu. Durumu görünce bizde merak ettik, internetten araştırdık. Toplu intihar edebildiklerini öğrendik. Hatta bazıları hareket ediyordu. Biz bazılarını yeniden suya attık belki yaşarlar diye ancak yeniden kıyıya çıktılar. İnsanlar daha sonra kıyıya vuran deniz yıldızlarını topladı."

İlk kez çok sayıda deniz yıldızının ölü olarak karaya vurduğuna şahit olduğunu söyleyen Özkan Tutarer da, "Ben küçüklüğümden beri yazlığa gelirim buraya. İlk kez böyle bir şeye şahit oldum. Kıyıya vuran deniz yıldızları çok da kötü bir koku yayıyor" diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Albayrak konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Yüzme suyunun kalitesi belirlenmesi için Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte 15 günde bir deniz suyundan numuneler aldıklarını kaydeden Albayrak, "Bu numuneleri İstanbul Hıfzıssıhha’ya gönderiyoruz. Sonuçlar birkaç güne kadar elimize geçecek. Ama yine de bölgede bir inceleme yapacağız. Denizi kirleten bir neden var mı bakacağız" dedi.

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN / DHA