Yasemin Candemir Teknoloji bedensel sınırları aşabilecek mi?
HABERİ PAYLAŞ

Teknoloji bedensel sınırları aşabilecek mi?

Haberin Devamı

Güzellikle ilgili yeni bir haber, teknoloji, destekleyici uygulamalar 2018’in ilk günlerinden itibaren birbiri ardına yağmaya başladı. Çoğu tahmin edilemez ve oldukça pratik uygulamalar. İlk olarak Güzellik Uzmanı Pervin Dinçer tarafından uygulanan Salt Facial, doğal deniz tuzunun ciltteki canlandırıcı, yenileyici etkisine odaklanırken, LED ışık terapisi etkiyi üç katına çıkartıyor.

Cilt lekeleri, elastikiyet kaybı, akne izleri, ince çizgilerde ve kırışıklarda, hiperpigmentasyon etkili uygulamalar gittikçe daha kesin sonuçlar sunuyor.

Kavistasyon ultrason uygulamaları ise cildin yenilenmek ve canlanmak için ihtiyacı olan antioksidanlar, peptidler (büyüme hormonu) ve cildin nemini kazanmasını sağlayacak hyaluronik asit ile cilde tatbik ediliyor. LED ışık terapileri ise aknelerin kurutulmasında ve iltihabın azaltılmasında da şaşırtıcı sonuçlar veriyor.

TEKNOLOJİYLE HATAYA YER YOK!

Gelişen teknoloji bize diş sağlığı konusunda da büyük kolaylık sağlıyor. Teknolojik bir gelişme olan navigasyonlu implant sayesinde dikiş olmadan sadece dört dakikada implant tedavisi gibi zor bir tedavi zahmetsizce yapılabiliyor. Navigasyonlu implantlar 3 boyutlu görüntüleme sisteminden destek aldığı için, implant uygulanacak bölgenin en iyi yerini seçiyor.
Robot cihazı ise implantın o bölgeye yerleştirilmesini sağlıyor. Estetik Diş Hekimi Aslı Ercanlı’ya göre ise navigasyonlu implantın klasik yöntemlere göre en büyük avantajı en ufak bir hataya sebebiyet vermemesi.

Teknoloji bedensel sınırları aşabilecek mi

EN İYİ SELFİE İÇİN

Hadi bu uygulamaları yaptırmaya zamanınız yok ama zaman çare yine teknoloji. En iyi selfie’ler için ekran üzerinde makyaj görünümleri denemek, sıradan bir hobiden çok pratik bir alışveriş aracı haline geldi. Gerçeğe en yakın renkleri kullanıyorlar, böylece ürün tonları tam da gerçek hayatta oldukları gibi görünüyor.

En iyileri ise kuşkusuz; Make Up Genious, Sephora Sanal Artist ve You Cam Makeup. MakeupGenious, özenle seçilmiş renkler ve tonları içeren tüm yüzü kapsayan makyaj görünümleri arasından istediğinizi seçmenizi, yeni çıkan ürünlerini incelemenizi ve oldukça gerçek bir makyaj deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Sephora Sanal Artist ise Sephora To Go uygulamasının bir bölümü ile yüzünüzü tarıyor ve en iyi göz, dudak ve kirpik ürünlerini bulmanız konusunda size rehberlik ediyor. Compare Me özelliği de bir ekranda dört farklı görünümünüzü incelemenizi ve en iyisini seçmenizi sağlıyor. Shake It Up ise cildinizi daha güzel hale getirecek uzman seçimleriyle sizi şaşırtıyor.

Kozmetik ürünleri üreticisi Estée Lauder, teknoloji şirketi Perfect Corp’la iş birliğine giderek, YouCam Makeup ile yeni bir artırılmış gerçeklik uygulaması yapıyor. Farklı renklerdeki ruj ya da göz farlarını denerken, her seferinde makyaj çıkarma derdini ortadan kaldıran uygulama, yüz haritalama teknolojisiyle gerçeğe en yakın sanal makyaj deneyimini sunuyor.

CİLDİNİZDE PROBİYOTİKLERLE TANIŞMALI

Son dönemde tartışılan ve dermatologların birbiri üzerine demeç verdiği probiyotik konusuna eğilmeden bu yazı bitmez. Uzmanlar bağırsak florasına iyi geldiği gibi cilt florasına da iyi gelen probiyotiklerin cilde faydalarını 3 farklı açıdan ele alıyor. Birincisi probiyotiklerin cildi kötü organizmalardan koruması ve bu özellik probiyotiklerin cilt üzerinde yatıştırıcı etkisini açıklıyor.

İkincisi probiyotikler, antimikrobiyal peptidler adındaki doğal antibiyotikleri üretiyor ve bu enzimler, cildin kötü bakterilerle savaşmasına yardımcı oluyor.

Son olarak probiyotikler, güneş, çevre kirliliği, serbest radikaller gibi dış faktörlerden cildi koruyan mekanizmayı destekliyor. Cildin koruma alanını arttıran son faktör, ciltteki iltihapları azaltıyor ve erken yaşlanma belirtilerini engelliyor. Yaşayan mikroorganizmalar olan probiyotikler, dışardan gelen yabancı mikropları kolayca saptıyor ve bunun sonucu potensiyel tehditlere karşı da adeta bir duvar oluşturuyor.

Belli ki bu yıl ve gelecek yıllarda karşımıza gelecek uygulamalar, sayısız oyunla kadınların güzelliğini baştan yaratacak ve bir tür montajla yeryüzünde payımıza düşen yaşam yıllarının geçmesi için bize yardım edecek...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder