Ekonomi Teknoloji yatağa girdi satışlar beşe katlandı

Teknoloji yatağa girdi satışlar beşe katlandı

Paylaş
Teknoloji yatağa girdi satışlar beşe katlandı

İşbir Yatak, Amerikan uzay ajansı NASA'nın uzayda astronotların üzerindeki basıncı azaltmak için bulduğu Visco'yu kullanarak Türk işçi ve mühendislerinin ürettiği akıllı yataklarla cirosunu beş yılda beşe katladı

GÜNÜN ÜÇTE BİRİ YATAKTA

İşbir Yatak, sünger ve hammadde üreten Balıkesirli İşbir Holding’in nihai tüketiciye ürün yapan tek şirketi. Misyonunu gelişen teknolojiyi sektöre adapte etmek olarak belirleyen şirketin Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, yatağın artık mobilyanın yanında hediye alınan bir ürün olmadığını söyledi. Öz, günün üçte birinin yatakta geçtiği düşünüldüğünde tüketicinin artık yatağı önemseyerek bütçe ayırması gerektiğini vurguladı.

YERÇEKİMSİZ ORTAMDA UYKU

5 yıldır Visco teknolojisine yoğunlaştıklarını kaydeden Öz, “Visco, uzayda astronotların üzerindeki basıncı azaltmak için Amerikan uzay ajansı NASA’nın bulduğu malzeme. Bununla akıllı yatak yaptık. Visco içindeki hafızalı hücrelerle, ısı ve basınca duyarlı yapısıyla vücudun farklı basınç noktalarına farklı kuvvet uyguluyor. Kişi vücudundaki basınç en aza inmiş şekilde sanki yerçekimsiz ortamda uyuyor gibi hissediyor” dedi.

VİSCO'YA 15 MİLYON DOLAR

Visco için İzmir’de 15 milyon dolara fabrika kurduklarını belirten Öz şöyle konuştu: “Bu yatırımla Avrupa’nın en yeni teknoloji ile üretilen sünger fabrikasına sahip olduk. Yatak fabrikamız İzmir’in kapasitesini kullanıyor. 2005 sonunda sadece yatak-baza üreticisi olarak ciromuz 10 milyon lira idi. 2009 itibarıyla 50 milyon liraya çıktı. Bu yeniden yapılanma sonucu Visco teknolojisi ciromuzu beşe katladı.”

YURT DIŞINDA 26 MAĞAZA AÇACAK

İhracatın yüzde 95’inin Almanya, Norveç, Hollanda, Fransa, Belçika, Yunanistan ve İsviçre’ye yapıldığını belirten Öz, yurtdışında 14 mağazaları olduğunu söyledi. 2010’da İsveç ve Finlandiya’ya gireceklerini belirten Öz, yurtdışındaki mağaza sayısını 40’a çıkaracaklarını kaydetti. İlham Öz Türkiye’de 104 olan mağaza sayısını da 150’ye çıkaracaklarını söyledi. Öz, yatak fiyatlarının 200 ile 3900 lira arasında değiştiğini kaydetti.

İnci NEŞELİ ÖZOĞLU

2

Haberin Devamı