Opr. Dr. Hande Akbaş Tekrarlama riski var
HABERİ PAYLAŞ

Tekrarlama riski var

Haberin Devamı

Mol gebelik halk arasında üzüm gebeliği diye bilinir. Bir kez görüldüyse tekrarlama ihtimali var. Doktorunuz, tedavi bitene yani 1 yıllık süre tamamlanana kadar size korunmanızı önerir. Tavsiyelerine uyun ki sorun yaşamayın...

Hormonlarım düzelmiş midir?

29 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Mol gebelik geçirdim, 10 aydır ilaç kullanıyorum. Doktor 1 yıl tedavi demişti ama ben bıraktım. Bir sorun olur mu? Acaba hormonlarım düzeldi mi? Ne zaman hamile kalabilirim?

CEVAP

Sevgili okuyucum, mol yani halk arasında üzüm gebeliği diye bilinen bir durum . Yumurta ile spermin döllenme aşamasında oluşan genetik bir hata nedeniyle meydana gelir ve yaklaşık 1000 gebeliğin 1 tanesinde ortaya çıkar. Bir kez ortaya çıktıysa ileriki gebeliklerde tekrarlama riski vardır. Doktorunuz tedaviniz bitene yani 1 yıl süre tamamlanana kadar bu sebeple tekrar gebe kalmanızı önermemiştir. Siz korunmayı bırakmakla doğru bir yaklaşımda bulunmamışsınız. Mol gebelikte hormonlarınızda anormal bir durum yoktur. Mühim olan tekrar mol gebelik yaşamamanızdır. Sizde tekrarlama riski yüzde 1-2’dir.

Geceleri şiddetli kaşıntım var

19 yaşında kızım. Genital bölgemde geceleri şiddetli kaşıntı oluyor. Bu kaşıntı yüzünden uyuyamıyorum. Bu kaşıntının nedeni ne olabilir ve ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, genital bölgede kaşıntıya neden olabilecek başta mantar veya cilt hastalıkları dahil birçok hastalık olabileceği için kadın hastalıkları ve doğum uzmanına giderek muayene olmanızı öneririm. Bakire olmanız muayene olmanıza engel değildir. Doktorunuza bu durumu söylerseniz kendisi size ona göre yardımcı olacaktır.

Hemen kan geliyor

28 yaşında, 1 haftalık evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlarken benden hemen kan geliyor. Bu kan yüzünden şu ana kadar tam ilişkiye giremedik. Ne olur bize yardımcı olun. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bakireyseniz bazı kızlık zarlarının yapısına göre ilişki sonrası kanama biraz beklenenden uzun sürebilir. Bir süre ilişkiye (yaklaşık 1 hafta kadar) ara vermeyi deneyin. O bölgeyi temiz tutun. Sonraki ilişki denemelerde öncelikle ön sevişmeyi uzatarak vajinal bölge iyice ıslanmadan asla ilişkiye girmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder