Gündem Tekstil patronlarından BBC’ye tepki

Tekstil patronlarından BBC’ye tepki

Paylaş
Tekstil patronlarından BBC’ye tepki

BBC Panoroma’nın dünyaca ünlü giyim markalarına üretim yapan Türkiye’deki atölyelerde Suriyeli çocuk işçilerin çalıştırıldığını ortaya çıkaran haberi, sektörü karıştırdı

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, dün düzenlediği basın toplantısında, bu haberin “Türk tekstil sektörüne yönelik bir komplo” olduğunu iddia etti. Tanrıverdi, "Bizlerin küresel hazır giyim pazarlarındaki gücünden korkanların, Türkiye’de üretim yaptıran firmaları korkutmak için kullandıkları bu yöntemi boşa çıkaracağız” diye konuştu.

Zara’dan açıklama

Öte yandan Inditeks’ten Zara’da çocuk işçi çalıştırıldığı iddialarına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “BBC Panorama’nın Zara’da çocuk işçi çalıştırdığına dair bir iddiada bulunmadığını belirtmek önem arz etmektedir. Inditeks, çocuk işçilerin çalıştırılmasına hiçbir şekilde tolerans göstermemektedir. Yayın sırasında BBC Panorama, Zara'yla ilgili olarak Goreteks adlı bir çamaşırhaneden bahsetmiştir. Inditeks, haziran, eylül ve ekim aylarında çamaşırhaneye önceden haber vermeksizin yaptığı üç ziyaretinde de Goreteks’te kayıt dışı çalışan herhangi bir Suriyeli işçiye rastlamamıştır" denildi.