Ekonomi Tekstil ve hazırgiyim kriz öncesini de geçti

Tekstil ve hazırgiyim kriz öncesini de geçti

Paylaş
Tekstil ve hazırgiyim kriz öncesini de geçti

Temmuz'da geçen yıla göre yüzde 8.6 artan sanayi üretimi, önceki aya göre yüzde 0.3 azaldı. Ancak, hazırgiyim ve tekstil sektörleri Temmuz'da yakaladıkları üretim artışıyla kriz öncesini bile solladı

İç talep umut veriyor

Haberin Devamı

Sanayi üretimi üçüncü üç aya girerken hız kesti. Üretim Temmuz’da önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.6 artarken Haziran’a göre yüzde 0.3 azaldı. İhracat ağırlıklı olan sanayi üretiminde tek haneli artış sürpriz olmadı.

Temmuz’da ihracat artışı yüzde 6’da kalmış, otomotiv ihracatı yüzde 6 gerilemişti. Yılın ikinci yarısında da ihracattaki durgunluk nedeniyle üretimin yavaşlayacağını belirten uzmanlar, iç talebin güçlü olmasının üretim için tek sevindirici haber olduğunu belirtti.

Yılın ilk tek hanesi

Sanayi üretiminde bu yılki ilk tek haneli artış Temmuz’da yaşandı. Sanayide tekstil ve hazırgiyimin performansı dikkat çekti. Ağustos’ta ihracat liderliğine oturan hazırgiyim sektörü Temmuz’da üretimini geçen yıla göre yüzde 10.1, Haziran’a göre yüzde 4.1 artırdı.

Haberin Devamı

Tekstildeki artış, geçen yıla göre yüzde 10.6, Haziran’a göre yüzde 1.5 oldu. İki sektörün üretim seviyeleri kriz öncesinin üzerine çıktı. Tekstil ve hazırgiyim üretimi Ağustos 2008’den beri en yüksek seviyeyi gördü.