Spor Tekvando Milli Takımı Azerbaycan'a gitti

Tekvando Milli Takımı Azerbaycan'a gitti

Paylaş
Tekvando Milli Takımı Azerbaycan'a gitti

Tekvando Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Azerbaycan'a gitti.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından 1-4 Mayıs tarihlerinde başkent Bakü’de gerçekleştirilecek şampiyonaya katılacak Türk Milli Takımı kafilesi, bu ülkeye hareket etti. Toplam 47 ülkeden 363 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye, 8’i kadın, 8’i de erkek olmak üzere 16 sporcuyla katılacak. Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, şampiyonayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonaya tam kadro ile katılıyoruz ve organizasyona büyük önem veriyoruz. Çok güçlü ülkelerle mücadele edeceğiz. Bizim de gücümüz belli. Sporcularımız en iyi dereceleri almak için mücadele edecek. 2016 Olimpiyat Oyunları’na giden yolda sporcularımızı ciddi bir sınavda görme şansımız olacak. Azerbaycan’dan ülkemizi gururlandıracak sonuçlarla döneceğimize inanıyorum."

Azerbaycan’da Türkiye’yi temsil edecek Tekvando Milli Takımı’nın kadrosunda şu sporcular yer aldı:
Erkekler: Mehmet Dolaş (54 kilo), Fırat Pozan (58 kilo), Cem Uluğnuyan (63 kilo), Servet Tazegül (68 kilo), Rıdvan Baygut (74 kilo), Yunus Sarı (80 kilo), Ali Sarı (87 kilo), Serdar Yüksel (+87 kilo).
Kadınlar: Sümeyye İloğlu (46 kilo), Rukiye Yıldırım (49 kilo), Hatice Kübra Yangın (53 kilo), Dürdane Altunel (57 kilo), Tuğçe Merve Zinal (62 kilo), Nur Tatar (67 kilo), Furkan Asena Aydın (73 kilo), Cansel Deniz (+73 kilo).

AA

Haberin Devamı