Dünya Tel Aviv'de patlama: 20 yaralı

Tel Aviv'de patlama: 20 yaralı

Paylaş
Tel Aviv'de patlama: 20 yaralı

İsrail'in, Gazze'de 136 kişinin ölümüne yol açan operasyonu sürerken, Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen saldırıda 20 kişi yaralandı

İsrail’in Tel Aviv kentinde bir otobüse yönelik bombalı saldırıda 20 kişi yaralandı. Tel Aviv’in merkezindeki Şaul Hamlih Caddesi’nde Dan adlı şirkete ait bir otobüste meydana gelen patlamanın ardından Hamas'tan yapılan açıklamada, 'Hamas İsrail'deki saldırıya şükrediyor" ifadesi kullanıldı.

İsrail Kanal 2 televizyonunun haberine göre, otobüsteki patlamayla ilgisi olduğu şüphesiyle 1 kadın tutuklandı. Haberde, tutuklanan kadının kimliğine ilişkin bilgi verilmezken, patlamayla ilgili olarak bir başka kadının da arandığı ifade edildi.

Olayın intihar saldırısı olmadığını açıklayan İsrail polisi, patlamanın otobüsün yakınındaki bombanın patlatılması sonucu meydana geldiğini ileri sürdü.

Yedioth Ahranot gazetesi ise patlamanın Savunma Bakanlığı yakınlarında gerçekleştiğini, askerlere bakanlık binasından ayrılmamaları yönünde uyarıda bulunulduğunu kaydetti.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Filistin'de saldırının haberinin gelmesinden sonra büyük bir coşku yaşandı. Hamas militanları patlamayı havaya ateş ederek kutladı. Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri konuyla ilgili olarak 'Hamas İsrail'deki saldırıya şükrediyor ve bunu Gazze'deki katliama bir karşılık olarak görüyor' dedi.

İSRAİL SAVAŞ UÇAKLARI GAZZE'Yİ VURDU

Haberin Devamı

Öte yandan İsrail savaş uçakları Gazze’nin kuzeyindeki Tel ez-Zater’de sivillerin evini hedef aldı, saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Gazze’nin doğusundaki
Eş-Şecaiyye mahallesindeki saldırıda ise 2 kişi yaralandı.

Gazze’deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudre AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail saldırısında hayatını kaybeden
Filistinlinin cesedinin evden çıkarıldığını belirtti.

İsrail’in 8 gündür devam eden saldırılarında ölü sayısı 138’e, yaralı sayısı ise 1092’ye yükseldi.

SALDIRILAR SÜRDÜRÜLSÜN TALİMATI

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, Gazze Şeridi'nin alt yapısına yönelik saldırıların devam etmesi için talimat verdi.

İsrail Kanal 10 Televizyonu Gantz'ın bu sabah durum değerlendirmesi yapmak için düzenlediği oturumda, Gazze Şeridi'nin alt yapısına yönelik saldırıların devam etmesi için talimat verdiğini, ateşkes çabalarına ilişkin de ''Mısır'daki diyalog, İsrail ordusunun faaliyetlerini etkilememiştir'' dediğini aktardı.

Haberin Devamı