Gündem Tel cambazı değil, sel cambazı

Tel cambazı değil, sel cambazı

Paylaş
Tel cambazı değil, sel cambazı

Bodrum'da hayatı felç eden yağmur ve su taşkınları nedeniyle halk işine gücüne cambazlık yaparak gidiyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, iki gündür süren sağanak yağış hayatı felç etti. Birçok sokakta rögar ve mazgalların tıkanması sonucu dereler oluştu, ev ve işyerlerine gitmekte olanlar zorluk çekti. Haftasonu tatili için bavulunu alıp gelenler ise Venedik'e dönen sokaklarda duvarların üzerinden atlayıp zıplayarak ilginç görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

SOKAKLAR VENEDİK GİBİ

Bodrum'da 2 gündür süren sağanak yağış yine bildik görüntüler yaşanmasına neden oldu. Şiddetli yağış nedeniyle mazgal ve rögarların tıkanması sonucu Gökçeler ve Yokuşbaşı dağından gelen sular sokakları Venedik'e çevirdi. Zabıta ve trafik ekiplerinin erken uyarısıyla, selin beklendiği yollardan çekilen otomobil ve motosikletlerde maddi hasar oluşmadı. Ancak 20'ye yakın ev ve işyerini su bastı. Sabah erken saatlerde ev ve işyerlerine gitmek için yola çıkan Bodrumlular zor anlar yaşadı.

YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN SORUN

Evinden 300 metre uzaktaki çalıştığı restorana gitmeye çalışan 36 yaşındaki aşçı Olcay Tosunoğlu, sel sularının 30 santimetre yükseldiği Dere Sokak’ta duvarların üzerinden atlayarak adeta cambazlık yaptı. Tosunoğlu, “Yaklaşık 20 yıldır Bodrum’da yaşıyorum ve bu sokağın sorunu yıllardır çözülemedi. Yazın turizmin gözde merkezi Bodrum’da yaşam kış aylarında gördüğünüz gibi kabusa dönüşebiliyor. Atlaya, zıplaya duvarlara tırmana tırmana işyerine gitmeye çalışıyoruz. Bu şartlarda kış turizmi yapılır mı” dedi.

Haberin Devamı

KIŞ OLİMPİYATLARINA HAZIRLIK!

Haftasonu tatili için Bodrum'a gelen bir grup üniversiteli genç de sel mağduru oldu. Bodrum Garajı'nda indikten sonra yakındaki otele yürüyerek gitmek isteyen gençler ellerinde bavullarla atlaya zıplaya sel sularını aşmaya çalıştı. İlginç görüntüler oluşturan gençler, “Bakmayın, gülmeyin, kış olimpiyatlarına hazırlık için Bodrum’a geldik” diye espri yaptı.

Yağmurun öğle saatlerinde etkisini yitirmesiyle Bodrum Belediyesi zabıta ve temizlik işleri ekipleri kapanan mazgal ve rögarları açmaya başladı.

Son 24 saatte metrekareye 22 kilogram yağışın düştüğü ilçede, iki gün daha yağmur beklendiği bildirildi.

Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), (DHA)