Ekonomi Telefon dolandırıcılığı tuzağına karşı hâlâ akıllanmadık!

Telefon dolandırıcılığı tuzağına karşı hâlâ akıllanmadık!

Paylaş
Telefon dolandırıcılığı tuzağına karşı hâlâ akıllanmadık!

Tüm uyarılara rağmen binlerce kişi, dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Vatandaşlar halen, ‘Hesabınız terörün eline geçti’ gibi söylemlere kanıp parasını sahtekarlara kaptırıyor

Hergün onlarca vaka yaşanıyor. Binlerce kişi mağdur. Emniyet’in halka, “Telefonla kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, banka hesabınızı terörün ele geçirdiğini söyleyerek sizden para isteyenlere inanmayın” uyarısına ve bankaların, “Hiçbir banka sizi arayıp kimlik ve hesap numaranızı istemez” duyurusuna karşın vatandaşlar halen tuzağa düşüyor.

Haberin Devamı

TERÖRLE KORKUTMA

Onca ibret alınması gereken dolandırıcılık olayına ve yapılan tüm uyarılara rağmen her yıl binlerce kişi, milyonlarca lira parasını kaptırıyor. Araştırmalara göre; yaşlı ve emekli çok sayıda mağdur, telefonda savcı ve polis olduğunu sandığı kişilere parasını çaldırdı. Bu kişileri ‘hesabınız terörün eline geçti’ diye korkutan sahtekarlar, yüklü para istiyor. Tuzağa düşenler, parasını kendi elleriyle dolandırıcıya gönderiyor.

105 BİN LİRA KAPTIRDI

Ezberlediğimiz dolandırıcılık olaylarından biri geçtiğimiz günlerde yaşandı. Bursa İznik’te vatandaş Ali Y.’yi telefonla arayan kimliği belirsiz kişiler, banka hesap bilgisini terör örgütünün ele geçirdiğini söyleyerek, bankadaki parasını verecekleri hesaba yatırmasını istedi. 105 bin lirasını verilen hesaba yatıran Ali Y, dolandırıldığını maalesef parayı yatırdıktan sonra anladı.

Haberin Devamı