Yaşam 'Telefon kaybetmek aşk acısına eşdeğer'

'Telefon kaybetmek aşk acısına eşdeğer'

Paylaş
'Telefon kaybetmek aşk acısına eşdeğer'

Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, hayatımızın önemli bir bölümünü kaplayan akıllı telefonlarla ilgili tespitlerini dile getirdi. Kapışmak, “Akıllı telefonlar özgüvensiz insanlar için bir özgüven kaynağı oldu. Telefonla sevişiyor ve zihinsel bir seks yaşıyoruz. Birinin telefonunu kaybettiğinde yaşadığı acı ile ayrılık sonrası yaşadığı acı aynı” dedi

Vatan gazetesinden Melis Güvenç'e konuşan Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak, akıllı telefonların hayatımızın odak noktası haline gelmesiyle ilgili "Çok olumsuz etkileri oldu insan ilişkilerine. Özgüvensiz insanlar için bir özgüven kaynağı oldu. İkna ve iletişim becerisi olmayanlar için yazım dili gelişti. 6. parmak diyorum buna, bir elin 6. parmağı aslında. Telefonla sevişildiğini düşünüyorum, zihinsel bir seks yaşıyoruz." dedi.

"AŞK VE TELEFON ACISI AYNI"

Kapışmak sözlerine şöyle devam etti: "Bilim adamlarının yaptığı araştırmada da telefon hazzı ve aşk hazzının alanları birbirine çok yakınlaşmaya başlamış. Telefonunu kaybettiğinde yaşadığı acı ile ayrılık sonrası yaşadığı acı aynıymış. Aile ve ev ortamlarında diyalog bitti bunun yüzünden. Şöyle bir şey var; el neyi tutarsa enerji oraya akar, bu biyolojide kanundur."

Haberin Devamı