Gündem 'Telefonda ya da MSN'de boşanılabilir'

'Telefonda ya da MSN'de boşanılabilir'

Paylaş
'Telefonda ya da MSN'de boşanılabilir'

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan açıkladı:İslam'ın boşanmayla ilgili şartları yerine getirildikten sonra koca, karısına 'Seni boşadım' sözünü internette MSN'de de söyleyebilir

TEKNOLOJİYE UYUM

Haberin Devamı

Fetvalar da teknolojiye ayak uydurdu. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Aktan anlattı: Diyanet, resmi nikah olmadan dini nikah kıyılmasına onay vermiyor. Gerekli şartlar yerine getirildikten sonra 3G’li telefonlar kullanılarak dini nikah kıyılabilir. Mahkemedeki boşanmadan sonra İslam’a göre evliliği bitirmek için de gerekli şartlar yerine getirilmeli.

TELEFONLA VEYA MSN’DE

Prof. Dr. Hamza Aktan devam etti: Kocalar gerekli şartları yerine getirdikten sonra eşlerine ‘Boş ol, boş ol, boş ol’ sözünü isterlerse normal telefonda, isterlerse görüntülü telefonda söyleyebilir. Koca ‘Ben seni boşadım’ cümlesini internette MSN’i kullanarak da karısına bildirebilir. İster telefonla ister MSN yoluyla söylesin bu cümleden sonra karı-koca dinen de boşanmış kabul edilir. MSN ya da telefon fark etmez.

Haberin Devamı

SANAL MEZARLIK ZİYARETİ

Prof. Dr. Hamza Aktan, 3G’li telefonla kurban vekaleti verilebileceğini bile açıkladı: Kurban alanla satan arasında anlaşmazlığa veya bir tarafın mağduriyetine neden olacak bir şey kalmamalı. Buna emin olduktan sonra 3G’li telefonda kurban vekaleti verilmesi İslam’a uygundur. İnternette sanal olarak mezarlık ziyareti yapmanın da sakıncası yok. (MSN: İnternette sohbet programı).

Eda AY/AA