Gündem Telefonla konuşmak zina değil

Telefonla konuşmak zina değil

Paylaş
Telefonla konuşmak zina değil

Yargıtay, boşanma davasında suçlanan kadının arkadaşıyla telefonla görüşmesinin 'zina yaptığı' şeklinde dikkate alınamayacağına karar verdi

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında, davalı kadının aynı işyerinde çalıştığı bir erkek arkadaşıyla telefonla görüşmesinin, mesaj göndermesinin ve bu kişinin arabasına binmiş olmasının zina yaptığı anlamına gelmeyeceğine karar verdi.

Kadının çeyiz olarak getirdiği beyaz eşyayı boşanma kararından sonra alması gerektiğine de hükmedildi. Mersin’de yaşayan bir çift karşılıklı olarak boşanma davası açtı.

Hem davalı hem davacı olan koca, eşinin zina yaptığını ileri sürdü. Koca zinaya delil olarak eşinin, erkek iş arkadaşının arabasına binmesini, telefonda konuşmasını ve mesajlaşmasını delil olarak gösterdi.

Mersin 3. Aile Mahkemesi, kocanın bu iddiasını yerinde bularak zina nedeniyle çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca dava konusu yapılan buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırınlı ocağın kocada kalmasına da karar verdi.

Zinayla suçlanan kadının kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ise dosyada kadının zina yaptığına ilişkin yeterli kanıt bulunmadığı sonucuna vardı.

Milliyet