Bilim - Teknoloji Telefonlar artık ekranlarından şarj olacak!
Paylaş
Telefonlar artık ekranlarından şarj olacak!

Alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi her mobil kullanıcısının ortak dileğidir. Bu konuda yapılmış çok önemli bir çalışma var. Telefonlar artık ekranlarından şarj olabilecek mi?

Akıllı telefonların en önemli problemidir yetersiz pil performansı... Yapılan araştırmalar da bu durumu doğrular nitelikte. Zira birçok kullanıcının, olası bir şarj sorunu nedeni ile mobil cihazının tüm fonksiyonlarını etkin olarak kullanmadığını ortaya çıkarıyor.

Haberin Devamı

Hal böyle olunca alternatif enerji kaynakları konusu gündeme geliyor. Tabi cihazların mobilitesine zarar vermemesi şartıyla. Bugüne kadar birçok alternatif solar enerji hususu gündeme geldi. Hatta çeşitli aksesuarlar pazara sunuldu. Ancak yapılan en yaratıcı ve kullanılabilir görünen çalışma Fransız Wysips firmasından geldi.

Yaratıcı ekip, telefonların ekran üzerinden şarj olabilmesine olanak tanıyan bir ekran filmi geliştirmeyi başarmış. Henüz test aşamasında olan ancak kullanılabilirliği konusunda şimdiden yoğun ilgi gören ekran filmi, biraz kalın olması ve ışığı düşük bir ölçüde kesmesi nedeniyle biraz kullanışsız görünse de bu teknolojinin geleceği parlak görünüyor.

Yetkililerin açıklamalarına göre bir yıl içinde bu teknolojinin kullanıma hazır gelebileceği ön görülüyor. Wysips bu yeni projenin mobil cihazlara entegrasyonu konusunda ekran üreticileri ile birebir çalışacaklarını belirtmiş.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.