Eğitim - Kariyer Telefonlar dolaba dikkatler derse

Telefonlar dolaba dikkatler derse

Paylaş
Telefonlar dolaba dikkatler derse

Trabzon'daki Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi'nde öğrenciler, dikkatlerinin dağılmaması için derse girmeden önce yanlarında bulundurdukları cep telefonlarını dolaba bırakıyor

Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi’nde okul yönetimi, öğrencinin derslerdeki verimliliğini artırmak için onlara özel 228 adet kilitli cep telefon dolapları yaptırdı. Bu dolapların sahibi öğrenciler okula girdikleri andan itibaren cep telefonlarını daha önceden kendilerine imza karşılığı zimmetlenen kilitli dolaba kilitleyerek okul çıkışında dolaplardan alarak kullanmaya başlıyor.

Okul mevcudunun artması halinde dolap gözleri ikiye bölünerek 456 öğrenci kapasiteli olabilecek.



Bu bir ilk olduğunu söyleyen okul müdürü Kadri Alay, “Son dönemlerde teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılığın önüne geçti. Gençleri bilinçli bir şekilde internet, telefon kullanımıyla ilgili bazı tedbirler almak zorunda kaldık. Ders esnasında cep telefonu çalıyor veya bir mesaj geliyor, çocuk da bakmak zorunda kalıyordu. Dolayısıyla derse olan dikkati dağılıyordu. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerin konsantresi bozuluyordu. Böyle bir uygulayamaya okul aile birliği olarak karar verdik ve dolap yaptırarak öğrencilerimizi bu sıkıntıdan kurtardık” dedi.


Haberin Devamı