Bilim - Teknoloji Teleskopik Göz Lensi Yapıldı
Paylaş
Teleskopik Göz Lensi Yapıldı

Yaşlılar ve ileri derecede retina bozulması yaşayanlar için tasarlanan teleskopik lens, görme zorluğu çekenlere umut veriyor.

Teknoloji dünyasında geliştirilen tüm cihazlar arasında belki de en önemlileri ve insan hayatında en çok etki edenleri tıp alanında yapılan cihazlar oluyor. Tıp alanındaki gelişmelerin hızı da inanılmaz derecede fazla. Bir sene içerisinde katedilen gelişmeyi, diğer sektörlerde görebilmek gerçekten çok zor. Tıp alanında elde edilen gelişmelerin en sonuncusu VisionCare Opthalmic Technologies adlı bir firmanın tasarladığı teleskopik lens oldu.

Haberin Devamı

75 ve üzeri yaşlardaki insanlar için ya da ileri seviyede retina bozulması yaşayanlar için geliştirilen bu yeni lensin ortasında gerçekten de küçük bir teleskop bulunuyor. Gelen görüntüleri retinanın sağlam bölümlerine yansıtan bu lens, görüntüleri de yakınlaştırarak, rahatsız gözün daha iyi görmesini sağlıyor. Görüş açısını bozduğu için şimdilik sadece tek bir göze uygulanabilen bu lensin fiyatı ise 15 bin $ olarak belirlenmiş. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.