Ekonomi Televizyon devi LG aletlerini sevdi

Televizyon devi LG aletlerini sevdi

Paylaş
Televizyon devi LG aletlerini sevdi

Berlin'de düzenlenen Uluslararası Elektronik Fuarı, yeni teknolojilerin sergilendiği şov haline dönüştü

50’ncisi düzenleniyor

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük elektronik fuarlarından biri olan IFA (Uluslararası Elektronik Fuarı) önceki gün kapılarını ziyaretçilere açtı. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve bu yıl 50’nci yaşını kutlayan fuarda, aralarında Türk şirketlerinin de bulunduğu 1423 şirket, 134 bin 400 metrekarelik bir alanda ürünlerini sergilemeye başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan fuarda en son teknolojiler sergileniyor.

Türkiye’den 18 firma

Fuara, Türkiye’den de 18 şirket katılıyor. Alan ve katılan firmalar açısından önceki yıllara göre bu yıl, daha da büyüdüğü belirtilen IFA fuarında, dünyanın önemli markaları, geleceğin son teknolojileriyle donanmış en yeni ürünlerini sergiliyorlar. Fuarda birçok yenilikler dikkat çekiyor Önceki yıllarda sadece televizyon kategorisi ile fuara katılan Güney Koreli LG de bu yıl beyaz eşya ürünleriyle büyük bir alanda yerini aldı.

Haberin Devamı

7.5 milyar dolar satış

Özellikle televizyon ürünleriyle tanınan, ancak bu yıl ev aletleri ürünlerine ağırlık veren LG, daha çevreci, daha sağlıklı ve daha kullanışlı işlevler sunan elektrikli ev aletlerini tanıttı.

LG Elektrikli Ev Aletleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Dan Koh, son 4 yıldır gittikçe büyüyen bir çizgide ilerlediklerini belirterek geçen yıl dünya genelinde ev aletleri kategorisinde 7.5 milyar dolarlık satış yaptıklarını ifade etti.

Türkiye’de çok yeniyiz

Türkiye’nin kendileri için yeni bir pazar olduğunu belirten Dan Koh, “Türkiye de ilk aşamada hızlı bir büyüme hedeflemiyoruz. Amacımız, ev aletleri ürünlerimizi tanıtabilmek, pazarı tanıyabilmek, ev aletleri mağaza sayısını artırabilmek olacak. Ama Türkiye’nin önemli bir pazar olduğunun farkındayız. Uzun dönemde burada da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz” dedi. LG, 2008 yılında Türkiye’de tüketici elektroniği ve ev aletleri pazarına giriş yapmıştı.

Kapasite ve garanti arttı

IFA’da enerjiyi daha verimli kullanım işlevi gören core teknolojili ürünlerini tanıtan LG’de, çamaşır makinelerinde garantinin 10 yıla, kapasitenin 11 kilograma çıkması dikkat çekiyor. Yeni LG ‘Lightwave’ fırınlarda ışık dalgası ile pişirme teknolojisi kullanılıyor. LG Solar Combi fırınlar, mangal kömürü ile pişirme işlemi gerçekleştiriyor. Elektrik süpürgelerinde ise tozu sıkıştırıp basınç altında tutan teknoloji kullanılıyor.

Haberin Devamı