Gündem Televizyon kanalının sahibi suçüstü yakalandı

Televizyon kanalının sahibi suçüstü yakalandı

Paylaş
Televizyon kanalının sahibi suçüstü yakalandı

Bolu’da yayın yapan ulusal bir kanalın sahibi Mehmet Altun., iş adamlarından tehdit ve şantaj yoluyla para aldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece adli kontol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine ikinci kez hakim karşısına çıkan Mehmet Altun tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması Bolu Çatı Yapılanması davasında tutuksuz yargılanan A.O. isimli iş adamı, Bolu’da yayın yapan bir televizyon kanalının sahibi olan Mehmet Altun’nun kendisinden para istediğini, vermemesi halinde televizyon kanalından kendisine FETÖ’cü damgası vuracağını söylediğini iddia ederek şikayetçi oldu.


SUÇÜSTÜ YAKALANDI


Şikayet üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen perşembe günü A.O.’nun seri numaraları alınmış paraları olaya aracılık ettiği iddia edilen L.Y.’nin mağazasında Mehmet Altun'a verirken operasyon yaptı. Televizyon sahibi Altun, aracılık ettiği iddia edilen L.Y. ve Mehmet Altun'un sahibi olduğu televizyon kanalında program yapan İ.A. gözaltına alındı.


ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBET BIRAKILDI


Şahıslar 4 gün süren gözaltı işlemlerinin ardından dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkan şahıslardan Mehmet Altun ve L.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İ.A. ise, herhangi bir adli kontrol şartı olmadan mahkemeden serbest bırakıldı.


SAVCILIK İTİRAZ ETTİ


Bolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından televizyon sahibi Mehmet Altun ve olaya aracılık ettiği öne sürülen L.Y.’nin adli kontrol şartıyla, İ.A.’nın ise herhangi bir koruma tedbiri uygulanmaksızın serbest bırakılmaları üzerine Bolu Cumhuriyet Savcılığı karara itiraz etti. Düzce Sulh Ceza Hakimliğinin itirazı kabul etmesi üzerine Mehmet Altun, bugün akşam saatlerinde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

15’E YAKIN İŞ ADAMI DAHA ŞİKAYETÇİ OLDU


Olayın yerel medyada duyulmasının ardından 15’e yakın iş adamı ve esnaf da aynı yöntemle tehdit edildiklerini iddia ederek şikayetçi oldu.