Ferhan Kaya Poroy Televizyonda
HABERİ PAYLAŞ

Allah’tan cumartesi akşamları pek evde olmuyorum da bir televizyon kanalında uzun zamandır yayınlanan, tartışmalar ayyuka çıkmasına rağmen aslan gibi devam eden çocuk istismarı yarışma programını da pek seyretmiyorum. Çünkü eğer rastlayıp da seyredersem cinlerim tepeme çıkıyor, içim eziliyor.

Israrla yayınlamaya devam eden bu programda geçtiğimiz cumartesi günü yine zavallı bir çocuk vardı. Adını bilmiyorum, bilmek de istemiyorum zaten. 10 yaşlarında bir kız çocuğu, elinde mikrofon Serdar Ortaç’ın ‘Karabiberim’ şarkısını söylüyor. Ama hareketlerine, tavırlarına ve şarkının sözlerine baktığınızda çocuk sanki yıllardır pavyonda çalışıyormuş gibi görünüyor. Öylesine rahat, ‘Şerefine vur kadehi, meze yapıp harca beni’ diye başlayan şarkıya ‘Karabiberim vur kadehlere, hadi içelim içelim her gece’ diye devam ediyor. Öyle içten söylüyor ki şarkıyı, ‘Acaba gerçekten meze olup harcanmak mı istiyor?’ diyor insan. Annesi, babası, aile büyükleri, kanalın reyting uğruna çocuğunu meze yapıp harcadığından bihaber, tempo tutuyor kızlarına...

Haberin Devamı

Bir an empati yapıyorum. Ne emeklerle yetiştirmeye çalıştığımız çocuklarımızı düşünüyorum. Aynı yaştaki kızımı düşünüyorum; dekolte bir kıyafet ve ‘meze yapıp harca beni’ sözleriyle yüzleşirken karnıma bir ağrı saplanıyor. “En iyisi” diyorum, “daha fazla üzülmeden kapatayım ben bu kanalı da gözüm görmesin, hatta mümkünse kimse görmesin bu çirkinliği...”

Pınar Altuğ’u düşünüyorum sonra, anne oldu ya o da. “Acaba kendi çocuğu biraz büyüyüp serpildiğinde ister mi meze yapıp harcamak onu da?” diyorum. Hiç sanmıyorum! Mümkünse görmek istemeyecek o da bu yapılanları. Çünkü çocuklar görerek öğreniyor. Ne verirsen onu alıyor. Öyle güzel çocuk şarkıları varken, çocukluğumuzun TRT korosu, AKM’de çocuk müzikalleri, cumartesi pazar sabahları klasik müzik konserleri, okulların folklor grupları, bale, ritmik jimnastik, dans eğitimleri varken kim ister acaba çocuğunun bu küçücük yaşta feleğin çemberinden geçmiş bir şarkıcı edasıyla sahneye çıkmasını? Neden kimse dur demiyor bu duruma? RTÜK neden hala gaflet uykusundan uyanamıyor? Aileler neden çocuklarının çocuk gibi davranmasını istemiyor? Bir an önce onları büyütüp kurtulmak mı istiyorlar acaba? Ya da sırtlarından para kazanmak mı? Çocukların yeteneklerini sergilemeleri belki bir dereceye kadar kabul edilebilir ama neden yeteneklerini, güzel seslerini çocukça şarkılarla göstermesinler ki!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder