Gündem Televizyonda gördüğü doktor hayatını değiştirdi

Televizyonda gördüğü doktor hayatını değiştirdi

Paylaş
Televizyonda gördüğü doktor hayatını değiştirdi

Televizyonda gördüğü doktor hayatını değiştirdi

Atardamarı tıkalı olduğu için ayağı kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ve "ümit yok" denilen özel harekat polisini, eşinin ısrarı, sağlığına kavuşturdu. Televizyonda tesadüfen rastladığı doktoru arayıp bularak ameliyat olmasını sağlayan Nurtaç Çelik, eşinin ayağını kurtardı.

Haberin Devamı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli kentlerinde 8 yıl özel harekat polisi olarak görev yapan evli 3 çocuk babası Reşit Çelik, atandığı Eskişehir’de yürümekte sıkıntı çekmeye başladı.

Bir süre sonra sağ ayak parmakları moraran Çelik, gittiği doktorda atardamarının tıkalı olduğunu öğrendi. Kılcal damarları da tıkalı olan Çelik’e 4 ayrı sağlık kuruluşundan ayağına bu aşamada müdahale edilemeyeceği söylendi.

Bu tür hastalıklarda kılcal damarlara müdahale edilmesinin güçlüğünü ve ayağının kesilme riskinin çok büyük olduğunu öğrenen Çelik ve ailesinin umutları tükenmeye başladı.

-EŞİ, TELEVİZYONDA İZLEDİĞİ DOKTORU BULDU-

Eşinin parmaklarının teker teker siyahlaştığını gören Nurtaç Çelik, son çare olarak bir televizyon kanalında ’kılcal damarları tıkalı olan ve kangrene dönüşen ayakları kesilmekten kurtaran doktor’ olarak anlatılan Doç. Dr. Yusuf Kalko’yu aramaya başladı.

Haberin Devamı

Erzurum’dan İstanbul’a Vakıf Gureba Hastanesine gelen Çelik, Kalko’nun bu hastaneden ayrıldığını öğrendi. Aramaktan vazgeçmeyen Çelik, sonunda doktoru çalıştığı özel hastanede bularak eşinin durumunu anlattı.

Çelik daha sonra eşini İstanbul’a getirerek riskli olduğu doktorlar tarafından kendilerine anlatılan ameliyata soktu. Çelik, 2 saat süren başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Reşit Çelik, şimdi yürüyebilmek ve mesleğine dönebilmek için ayağındaki morlukların çekilmesini bekliyor.

-DOKTORU DA AİLE KADAR SEVİNÇLİ-

Ameliyatı gerçekleştiren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Kalko, hastasının "kritik bacak iskemisi" hastalığına yakalandığını belirterek, müdahale edilmemesi halinde bir bacağının kesilmesinin kesin olduğunu kaydetti.

Çelik’in hastalığına stres, tansiyon, şeker gibi hastalıkların neden olabileceğini belirten Kalko, şunları söyledi:
"Kangrene giden bir hastaydı. Cerrahi müdahale kaçınılmazdı. Yoksa ayağı kesilecekti. Bunları ailesine anlattık. Kılcal damarlara müdahalenin zorluğunu anlattık. Ama hastamıza bir şans verilmesi gerektiğini de söyledik. Ailesi kabul etti. Ameliyatta şah damarını temizlediğimiz metodu bacakta da uyguladık. Lokal anesteziyle yaparak hastayı ayık tuttuk, anlık tepkilerini izledik. Ve sonunda başarılı bir ameliyatla hastamızın ayağını kurtardık."

Haberin Devamı

Çelik’in ailesi kadar kendisinin de mutlu olduğunu ifade eden Kalko,"Çelik yıllardır Doğu’da mayın temizlemişti, ülkemize hizmet etmişti. Biz de onun ayağındaki, damarlarındaki mayını temizlemiş gibi olduk, bir nebzede olsa vatanımıza hizmet eden Çelik’e biz de hizmet etmiş olduk"diye konuştu.

Çelik’in eşi Nurtaç Çelik ise, "Tam ümitlerimiz kesilmişti. İyi ki televizyonda Yusuf beyi izlemişim. Eşimi sağlığına kavuşturduğu içini tüm sağlık ekibine çok teşekkür ederim. Riskli ameliyattı ama şans vermeseydik de sonu kesilmekti, bunu bize doktorlar söylemişti" dedi.

Ömer Erim Baştimar / AA