Selin Çakar Televizyondan uzak bir yaz
HABERİ PAYLAŞ

Televizyondan uzak bir yaz

Ben ki televizyon izlemeyi seven biri olarak yaklaşık 2 aydır sessiz sedasız günler geçiriyorum. Arada bir kanalların mobil uygulamaları üzerinden yayına giren dizilere göz atıp sükunetime geri dönüyorum.

Şahsi fikrim şudur ki sektör bu yaz sınıfta kaldı. Patlayan tek bir hikaye olmadı. Seyirciyi koşa koşa tv başına geçirecek bir performans seyredemedik. Geride bıraktığımız haftada totalde ‘5’in üzerinde reyting almayı başarabilen tek dizi Fox Tv’nin No:309 ‘u olmuş.

Elbette bu genel düşüş yaz sonunda bitecek değil. Uzun zamandır aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar almaya çalışanlar yine hayal kırıklığına uğrayacaklar. Belki aradan 1-2 iş sıyrılacak ama çoğu proje sezon sonunu göremeden ekrana veda edecektir.

Haberin Devamı

Ortada bir ‘hikaye’ yok

Birçok diziyi izlerken hissettiğim en büyük eksiklik ortada başı-sonu belli bir hikayenin olmaması. Üstelik bu durum daha ilk bölümden kendini belli ediyor. Ya karakterler inandırıcılıktan uzaklaşıyor ya daolaylar havada kalıyor.

Bir dizi 7’den 70’e herkesi ekran başına oturtamıyorsa çift haneli reytingleri görmesi de hayal oluyor. Bir yakışıklı, kaslı adam ve bir güzel kız o işi kurtarmaya maalesef yetmiyor. Geçen yıl bu zamanlar çift haneli reytingler alan Kiralık Aşk’ın neredeyse hiç bilinmeyen isimlerle bunu başardığını hatırlatmak isterim. Çünkü ortada içi zerresine kadar doldurulmuş karakterler ve devamını merak ettiğimiz bir hikaye vardı.

Örneğin aşık bir çift izliyoruz. Ama iki oyuncunun o dizinin başrol oyuncularI olduklarını bilmesek aşık olduklarını da bilmeyeceğiz. O kimyayı tutturmak, seyirciye o tutkuyu yansıtabilmek herkesin harcı değil elbette.

Sonuçta artık ekranda olmanın ölçütü oyunculuk performansından ziyade o ismin sosyal medyada ne kadar aktif ve kaç yüz mİlyon tane takipçisi olduğu.

Sektörün içinde olanlar kendi işlerini bu denli basitleştirebiliyorlarsa seyirci de ekran başına geçmemekte gayet haklı.

- Star Tv’de yayınlanan ‘Şahane Damat’ fena değil. Ama izlerken bir ‘aceleye gelmiş’ hissine kapılıyorum.

- Hayat Sevince Güzel’i birkaç bölüm izledim ama sonra takip etmek gibi bir hevesim olmadı. Açıkçası ‘Savaş’ ve ‘Barış’ karakterleri yan diziden misafirliğe gelmiş gibi gözüküyorlardı.

Haberin Devamı

- Kanal D’de yayınlanan Hayatımın Aşkı dizisinde de iki ana karakter Gökçe ve Demir’e yeteri kadar güçlü bir hikaye yazılmadığını düşünüyorum ki muhtemelen bir yaz dizisi olarak arşivdeki yerini alacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder