Gündem Televizyonlu, alarmlı bisiklet yaptı

Televizyonlu, alarmlı bisiklet yaptı

Paylaş
Televizyonlu, alarmlı bisiklet yaptı

Adana'da, Hasan Alpay'ın ilk emekli maaşıyla aldığı bisikletini, yaklaşık 2 bin lira harcayarak televizyon, alarm, stop lambaları ve aksesuarlarla donattı

Kentin en yoğun trafiğinde bile her yerindeki ışıldaklar, fosforlu yapışkanlar, LED lambalarla tüm dikkatleri üzerine çeken ve Hindistan’daki otobüs süslemelerini andıran bisiklet, bir otomobile yapılan modifiye gibi ilk halinden çok farklı görüntü sergiliyor.

Son model bir otomobil tadındaki bisiklette neredeyse yok yok. Futbol topu şeklinde LCD televizyondan, ışıklı mini fanlara, Türk bayrağından, el fenerine, polis kornasından, nazar boncuğuna kadar herşeye sahip bisiklet, aynalarına yerleştirilen lambalarla dönerken motorlu bir araç gibi sinyal bile veriyor.

ÇOCUKLUK HAYALİYDİ

Bisikleti için "ilk göz ağrım" diyen işçi emeklisi, 3 çocuk babası Hasan Alpay (53), AA muhabirine yaptığı açıklamada, aslen Sivaslı olduğunu ancak 40 yıldır Adana’da yaşadığını belirterek, çocukluktan bu yana bisiklet tutkusunun var olduğunu söyledi.

İlerleyen yaşına rağmen bu tutkusundan vazgeçemediğini anlatan Alpay, "10 yıl önce emekli oldum ve aldığım ilk maaşla 200 liraya hayalim olan bir bisiklet aldım. Şu anda benim için en önemli mal varlığım bisikletim. Ona çocuğumdan daha fazla özen gösteriyorum. Her gün yeni bir şeyler alarak süslemeyi sürdürüyorum. Kötü alışkanlıklarım olmadığı için tek para harcadığım yer bisikletim. 10 yıldır ona para harcamaya çekinmedim" dedi.

2 BİN LİRA MASRAF ETMİŞ

Bisikletini çok sevdiğini ve her geçen gün bakımını yaptığını anlatan Alpay, şunları kaydetti:

"10 yıl önce aldığım bisikletime gözüm gibi bakıyorum. Her gün lastiklerini kontrol ederek bakımını yapıyorum. Ayrıca bugüne kadar yaklaşık 2 bin lira masraf ederek bisikletimi yeni çıkan aksesuarlarla donattım. Televizyon, alarm, stop lambaları ve aksesuarlarla donattığım bisikletim görenlerin dikkatini çekiyor. Caddede ilerlerken bazı vatandaşların ilginç buldukları bisikletime dönerek baktığına şahit oluyorum."

Alpay, yoğun ilgi gören bisikletine her geçen talip çıktığını anlatarak, "Geçtiğimiz günlerde bir restoranın önünde park ettiğim bisikletimi birini incelerken gördüm. Yanına gittiğimde o kişi ’bisikletini çok beğendim bu bisikleti bana sat’ dedi. Özelliklerini ve ne kadar masraf ettiğimi sordu söyleyince ’ben 3 bin TL veririm" dedi. Bende satmadım. Çünkü bisikletimi ilk emekli maşımla aldığım için manevi anlamda büyük değeri var. Modifiye bisikletimi lüks otomobile bile tercih etmem" diye konuştu.

KAMERA TAKACAK

Alpay, bir emlak bürosunda çalıştığını ve bir yere gitmek istediği zaman bisikletini kullandığını belirterek, bisikletinin adeta "eli ayağı" olduğunu söyledi.
Bundan sonra da bisiklete yatırımlarını sürdüreceğini anlatan Alpay, "Bisikletimi istediğim doğrultusunda daha da yenilemek istiyorum. İlerleyen süreçte kamera ve müzik seti de takacağım. Gelişen teknolojileri bisikletime uyarlamak istiyorum" dedi.

AA