Gündem Telsizli uyuşturucu çetesi

Telsizli uyuşturucu çetesi

Paylaş
Telsizli uyuşturucu çetesi

Antalya'da polisin 6 aydır izlediği uyuşturucu çetesine yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alınırken, uyuşturucu maddeler ele geçirildi

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Şuçlar Büro Amirliği ekipleri, 6 ay önce başlattıkları çalışmanın ardandan ‘Zehirli Sarmaşık-2’ adını verdikleri eş zamanlı operasyon düzenledi.

Hatay'dan getirdikleri esrar maddesi ile captagon, ecstasy, eroin ve kokaini Antalya'da satan çete üyeleri için saat 02.30'da operasyon yapıldı. 200 polisin katıldığı uyuşturucu operasyonunda, gözaltına alınan 13 çete üyesi sorgulanmak üzere Narkotik Suçlar Büro Amirliği'ne götürülürken 17 yaşındaki E.H. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Operasyon kapsamında 51 kilo 800 gram esrar, 6 bin 650 captagon hap, 1560 ecstasy hap, 55 gram kokain, 4 gram eroin ve bir hassas terazi ile şebekenin kendi aralarında haberleşme için kullandığı 2 el telsizi ele geçirildi. ‘Teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak’ suçlamasıyla sorgulanan şüpheliler sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

PAROLA: ‘TAVŞAN KAÇ’

Narkotik polisi tarafından yakalanarak gözaltına alınan zehir çetesi üyelerinin kendi aralarında haberleşme cihazı olarak el telsizlerini kullandığı ortaya çıktı.

Uyuşturucu maddeleri il dışından getirirken artçı araçlara verilen telsizler sayesinde yol kontrolü olup olmadığını kontrol eden zehir satıcıları, uyuşturucu maddeyi taşıyan araç içerisindeki arkadaşlarına bilgi veriyordu.

Ayrıca polis baskınlarına karşı mahalle içerisinde bıraktıkları gözcüye verilen telsiz sayesinde mahalleye polis girdiği zaman çete üyelerine haber veriliyor ve olası baskın öncesi ‘zula’ tabir edilen yerlere uyuşturucu malzemeler saklanıyordu.

Gözcüler, polis ekipleri mahalleye girdiği sırada ‘Tavşan kaç’ diye anons yapıyor ve uyuşturucular zulalara saklanıyordu.

Özel harekat polisleri ve narkotik köpekleriyle yapılan operasyon saniye saniye polis kamerası tarafından görüntülendi. Uyuşturucu satıcılarının müşterileriyle aralarında güvenli alışveriş için ‘Sigara böreği’ şifresini kullandıkları ortaya çıktı.

Soner KOCAER/ANTALYA (DHA)