Gündem TEM çift yönlü trafiğe kapandı

TEM çift yönlü trafiğe kapandı

Paylaş
TEM çift yönlü trafiğe kapandı

İstanbul'da Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde yolda kalan TIR'lar nedeniyle TEM, İstanbul-Ankara istikametinde trafiğe kapandı. Öte yandan Sakarya'nın Arifiye ilçesi mevkiinde meydana gelen trafik kazaları ve yolda kalan araçlar nedeniyle TEM'in bu bölümünde de çift yönlü olarak trafik akışı kesildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen kazalar ve yolda kalan araçlar TEM'in farklı noktalarında yolun çift yönlü olarak kapanmasına neden oldu. Sakarya'nın Arifiye ilçesi mevkiinde meydana gelen trafik kazaları ve yolda kalan araçlar nedeniyle TEM çift yönlü olarak trafiğe kapandı.

Haberin Devamı

Bu nedenle TEM'de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bu bölgede araçlar, trafik ekiplerince D-100 Karayolu’na yönlendiriliyor.

Öte yandan saat 10.45 sıralarında İstanbul'da Bahçeşehir - Halkalı mevkiinde yolda kalan TIR'lar sebebiyle TEM çift yönlü olarak kapandı. Yolu açmak için çalışmalar sürüyor...

1 ÖLÜ, 10 YARALI

Sakarya ve bölgesinde dün gece etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında TEM’in Adapazarı gişeleri ve Arifiye geçişinde her iki şeritte meydana gelen toplam 15 aracın karıştığı 3 ayrı zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Dün gece şiddetini arttıran yoğun kar nedeniyle TEM’de trafik kilitlendi. İlerleyen saatlerde Adapazarı gişeleri Arfiye geçişinde İstanbul yönüne doğru 1 kilometrelik alanda 3 ayrı trafik kazası meydana geldi. Karın neden olduğu, yolcu otobüsleri TIR ve otomobillerin karıştığı kazada zincirleme kazalara yaklaşık 15 araç karıştı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 1’i öldü, 10’unun tedavisi sürüyor.

Kazaya müdahale etmek isteyen 112 ve itfaiye ekipleri de, bu bölgede 25 santimetre kalınlığa ulaşan kar nedeniyle kaza yerine gidip- gelmekte güçlük çekti. halen TEM Otoyolu çift yönlü olarak ulaşıma kapalı bulunuyor.

Haberin Devamı

KAR HAVA TRAFİĞİNİ DE VURDU

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle 11.15 sıralarından itibaren uçakların iniş ve kalkışları durduruldu.

DHMİ ekipleri pisti açık tutmak için saatlerdir yoğun çaba gösterse de Atatürk Havalimanı'nın kapanmasına engel olamadı. Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışlar durdu. THY Basın Müşaviri Ali Genç, "Atatürk Havalimani'nda yoğun yagıs nedeniyle inis kalkış yapılamıyor" dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise pistin iniş kalkışlara açık tutulduğu öğrenildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen birçok uçak şimdiden İzmir ve Ankara'ya yönlendirildi.

Yönlendirilen uçakların sayısının ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.