Gündem TEM'de facia

TEM'de facia

Paylaş
TEM'de facia

Adapazarı TEM'de minibüsün bir TIR'a çarpması sonucu, 3'ü çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti

Adapazarı'nda TEM'de minibüs, önünde seyreden buğday yüklü TIR'a çarptı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, üçü çocuk 9 kişi öldü, ikisi ağır 5 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, bugün saat 03.00 sıralarında TEM Adapazarı Alancuma TIR Parkı yakınlarında meydana geldi. Ziyarete gittikleri memleketleri Sivas'tan İstanbul'a dönmek için yola çıkan iki ailenin içinde bulunduğu Mustafa Arslan yönetimindeki 34 FP 2894 plakalı minibüs, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı.

DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ YİTİRDİ

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği minibüs, aynı yöne seyreden Mahmut Keskin yönetimindeki 71 DN 107 plakalı buğday yüklü TIR'ın dorsesine arkadan çarptı. Kazada, sürücü Mustafa Arslan'ın da aralarında bulunduğu minibüsteki 3'ü çocuk, 9 kişi öldü, Elif Karakaş (11), Medine Irmak (38), Ömer Hulisi Irmak (1) ve 10 ve 15 yaşlarında 2 erkek çocuk yaralandı.

Haberin Devamı

Yaralılar, kaza sonrası olay yerine sevk edilen ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma ile Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

CESETLER TIR'IN ALTINDA

TIR'ın altına giren minibüsteki cesetler ise Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin çabası sonucu güçlükle çıkarılabildi. Jandarma ekipleri, yaşamını yitirenlerin kimliklerinin tespiti için çalışma başlattı Bu arada, kaza nedeniyle tarfiğe kapanan TEM İstanbul istikameti, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

KİMLİKLERİ BELİRLENENLER

Kazada, hayatını kaybeden 9 kişinin sürücü Mustafa Aslan, Elif Aslan (25), Ali Osman Aslan (2), İrem Aslan (7), Zeynep Derdiyok, Hasan Hüseyin Aslan (9), Şerife Berra Aslan (1), Emine Irmak (15) ve Emirhan Irmak (9) olduğu açıklandı.

Kazada yaralananların isimleri ise şöyle: "Elif Karakaş (11), Medine Irmak (38) Ömer Hulusi Irmak (1) Mustafa Talha Derdiyok (9)" Kazaya karışan minibüstekilerinin, memleketleri Sivas'ın Hafik İlçesi'nden İstanbul Bağcılar'daki evlerine gittikleri belirtildi.

Kaza sonrası, jandarmanın haber verdiği Mustafa Aslan'ın yakınları, İstanbul'dan Adapazarı'na geldi. Hastanede acı haberi alan Aslan'ın yakınları, gözyaşı döküp sinir krizleri geçirdi.

ADAPAZARI DHA

Haberin Devamı