Gündem TEM'de otobüs yandı

TEM'de otobüs yandı

Paylaş
TEM'de otobüs yandı

İstanbul'da Sultanbeyli-Kadıköy seferini yapan bir İETT otobüsü, bilinmeyen bir nedenle yol ortasında yandı

TEM üzerinde seyir halinde olan İETT otobüsünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını söndürmek için canla başla uğraşan şoför dumandan etkilenince hastaneye kaldırıldı. Otobüsün tamamen yanmasını yoldan geçen sürücülerin yangın tüpleriyle müdahalesi önledi.

Olay saat 06.00 sıralarında Çamlıca Gişeleri mevkiinde meydana geldi. Sultanbeyli-Kadıköy seferini yapan 19 K kodlu İETT otobüsü, hareket halindeyken bilinmeyen bir nedenle körüklerin hemen önündeki lastiklerden alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevler otobüsün arka kısmını sardı.

Otobüsü hemen boşaltan yolcular ve şoför yangını söndürmek için uzun süre uğraştı. Şoför dumandan etkilenince rahatsızlandı. Olay yerine sevk edilen sağlık görevlilerince ilk müdahale yapılan şoför hastaneye kaldırıldı.

Yangını gören diğer sürücüler yol kenarına çektikleri araçlarında bulunan yangın tüplerini alarak olay yerine koştu. Tüplerin tamamen boşalmasının ardından yetişen itfaiye ekipleri de otobüsü tamamen söndürerek soğutma çalışması yaptı. Körüklü otobüs söndürülmesinin ardından yoldan çekildi. Polis, otobüs üzerinde yangınla ilgili incelemelerde bulundu.

Sefa KIDIK/İSTANBUL, (DHA)