Gündem TEM'de TIR dehşeti

TEM'de TIR dehşeti

Paylaş
TEM'de TIR dehşeti

Sürücünün kontrolünden çıkan TIR, bariyerleri aşarak karşı şeride geçti, turist taşıyan bir midibüs ile 4 otomobile çarptı: 1 ölü, 9 yaralı

TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkiinde kontrolden çıkan TIR bariyerleri aşarak yolun karşı tarafına geçti. Turist taşıyan bir midibüs ile 4 otomobile çarpan TIR şarampolde uçmak üzereyken asılı kalarak durabildi. Kazada turist kadın hayatını kaybederken, çoğu turist 11 kişide yaralandı. TIR sürücüsünün uyuduğu yada kısa süreli baygınlık geçirdiği sanılıyor.

Haberin Devamı

BİR BAŞKA TIR KAZASI DA FSM KÖPRÜSÜ GİRİŞİNDE YAŞANDI: 26 YARALI

İstanbul’dan yüklediği makineleri Bursa’ya götürmek üzere yola çıkan 34 EJ 6747 plakalı Hikmet Çabalar yönetimindeki TIR, TEM otoyolu Sultanbeyli mevkiinde yol ortasındaki çelik bariyerleri aşarak yolun karşı tarafında geçti. Kontrolünü kaybeden TIR ilk olarak Kapodokya’dan İstanbul’a 10 kişilik turist kafilesini götüren Hasan Çiloğlu idaresindeki midibüse çarptı.

Çarpmanın etkisiyle otoyolda savrulan midibüs devrilerek durdu. TIR, daha sonra Ali Ekinci’nin kullandığı otomobile çarpıp ağır hasar verdikten sonra 3 ayrı otomobile daha çarptı. Kazanın ardından TEM otoyolu adeta savaş alanına döndü. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevkedildi. Turistleri taşıyan midibüste bulunan bir kadın olay yerinde hayatını kaybederken Arjantin uyruklu Raquel Nora Giangualani (61), İspanyon uyruklu Susana Olga Puga Bernardo (61), Guatemala uyruklu Francisko Joze Medizabal ve Uruguay uyruklu Mina Juana Burastero Durznte (60) ağır şekilde yaralandı.

Haberin Devamı

TIR’ın çarptığı otomobilde sıkışan Selda Bayat itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren çalışmasının ardından araç içinden çıkartıldı. Kazada yaralanan 11 kişi ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kartal Yavuz Sultan Selim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldılar. Olay yerinde hayatını kaybeden turist kadının cesedi de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Kazaya neden olan tır şarampole uçmak üzereyken çekici kısmı asılı olarak durabildi. TIR sürücüsü Hikmet Çabalar’da kullandığı TIR’ın hemen yanında yolun kenarında şok halinde uzun süre oturdu. Hikmet Çabalar kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini bir anda gözünün karardığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.

TIR sürücüsünün uyuduğu ya da kısa süreli bir baygınlık geçirdiği sanılıyor. TIR’ın çarptığı hafif hasar gören otomobil sürücüleri de TIR’ın bir anda bariyerleri aşarak yolun karşı tarafına geçtiğin canlarını zor kurtardıklarını söylediler. Kaza nedeniyle TEM otoyolunda kilometrelerce otomobil kuyruğu oluştu. Kazaya karışan araçlar itfaiye ve çekiciler tarafından kaldırıldıktan sonra otoyol trafiğe açıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

M. Akif ERDEM/İSTANBUL- (DHA)