Gündem Temizlik işçisi bulduğu altınları sahibine teslim etti

Temizlik işçisi bulduğu altınları sahibine teslim etti

Paylaş
Temizlik işçisi bulduğu altınları sahibine teslim etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Yılmaz Altınsoy, çöp toplarken bulduğu 6 cumhuriyet altınını yetkililere teslim ederek, sahibine ulaşmasını sağladı

Mersin'de belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Altınsoy, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halinde temizlik yaptığı sırada süpürgesine takılan bir gazete içerisinde 6 cumhuriyet altını olduğunu fark etti.

Haberin Devamı

Altınsoy, söz konusu altınları sahibinin bulunması için Hal İşletmeler Şube Müdürlüğü'ne teslim etti.

KAYIP BAŞVURUSU YAPMIŞ

Bu arada, Turan Turan adlı bir vatandaş da müdürlüğe başvurarak, kayınbiraderinin düğünü için aldığı 6 cumhuriyet altınını Adıyaman’a göndermek üzere haldeki bir minibüsçüye emanet verdiğini, minibüsçünün de yola çıkmadan önce bir büfeden alışveriş yaptığı ve parayı cebinden çıkardığı sırada emanet aldığı altınları yere düşürdüğü belirtti.

Yapılan inceleme sonucunda altınlar, Turan’a ait olduğu belirlenince kendisine teslim edildi. Yılmaz Altınsoy da altınların sahiplerinin bulunmasından dolayı kendini çok rahat hissettiğini kaydetti.

'YİNE BULSAM YİNE YAPARIM'

Yaptığı işin doğru olduğunu düşündüğünün altını çizen Altınsoy, "Yine bulsam yine aynısını yaparım. Helal paraymış ki sahibini buldu. Biz de çok rahatladık sahibine teslim edildiği için. Şu anda da içim çok rahat. Görevimi doğru yaptığım için mutluyum. Bir daha olsa yine aynısını yaparım." ifadesini kullandı. Turan da temizlik işçisine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Hal İşletmeler Şube Müdürü Hasan Özdemir de Altınsoy’un örnek bir davranış gösterdiğini vurgulayarak, böyle davranışların toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sağlayacağını söyledi.