Opr. Dr. Hande Akbaş Temizlik kurallarını ihmal etmezseniz...
HABERİ PAYLAŞ

Temizlik kurallarını ihmal etmezseniz...

Haberin Devamı

Gebelikte her kadın güzel ve bakımlı olmak ister. Makyaj yapabilir, manikür ve pedikür yaptırabilirsiniz. Ama temizlik kurallarına dikkat edin. Saçınızı ise ilk 3 aydan sonra boyatın ki bebeğinizi riske atmayın...

Gebelikte her şey yasak mı?

26 yaşındayım, 7 haftalık gebeyim. Sizce makyaj yapmamda, manikür yaptırmamda sakınca var mı? Kafam çok karıştı. Gebe de olsam bir kadın olarak kendimi güzel ve bakımlı hissetmek istiyorum, ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okuyucum, gebelik hastalık değil, çok anlamlı fizyolojik olaydır. Bunun her anını güzel geçirin. Ne yazık ki halk arasında en yanlış bilinen konulardan birisi gebelikte yüz ve tırnak bakımının yasak olduğudur. Bu doğru değildir. Makyaj yapabilir, manikür ve pedikür yaptırabilirsiniz. Sadece hijyene dikkat etmeli, steril edilmemiş aletler kullanmamalısınız. Buna sadece gebeler değil tüm kadınlar dikkat etmeli. Saç boyamaya gelince; ben hastalarıma 11-12’nci haftaya kadar beklemelerini öneriyorum. Her ne kadar organik boyalar çıkmış olsa bile yine de içlerinde kimyasal bulunma riski taşır. İlk 3 ay bebeğin organ gelişimi hızla olduğundan bu süreçte olumsuz etkilenme bebekte sakatlık yaratma riskini artırır.

Adet görmedim

Ağustos ayında 18 yaşına gireceğim ama adet görmedim. Yüzümde tüylenmeler oldu. Sizce ne yapmak gerekir?

CEVAP

Sevgili okuyucum, birçok kız çocuğu genellikle 11-13 yaşları arasında adet görür. Siz 18 yaşına kadar çoktan adet görmeliydiniz. Lütfen fazla beklemeden ailenize de durumu aktarın. Mutlaka bir uzmana götürerek kan testiyle birtakım hormonları, ultrason ile de rahim ve yumurtalıkları kontrol ettirin.

Hormon bozukluğu teşhis edildi

26 yaşındayım. Aşırı sivilce ve adet düzensizliği için doktora gittim. Hormon bozukluğu çıktı. Her iki yumurtalıkta da kistler varmış, polikistik over teşhisi konuldu. Doktorum doğum kontrol hapı verdi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, şu anda çocuk yapmayı düşünmüyorsanız ve sizi ön planda en çok adet düzensizliği rahatsız ediyorsa, o zaman doktorunuz size doğru tedaviyi başlamış. Lütfen devam edin. Polikistik over sendromunda ne yazık ki hastalığı tedavi edici bir yöntem bulunmamaktadır. Sadece hastalığın ortaya çıkarttığı bulguları kontrol eden tedaviler yapılır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder