Yaşar Özay TEOG başarısını çok büyütmeyin
HABERİ PAYLAŞ

TEOG başarısını çok büyütmeyin

Haberin Devamı

“13-14 yaşındaki çocukları strese sokmak çok yersiz. Enerjilerini geleceklerini belirleyecekleri üniversite sınavına saklamalı ve çocukluklarını yaşamalılar”

Geçtiğimiz hafta açıklanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları sonrasında ailelerin gereksiz yere çocukları üzerinde performans baskısı yarattıklarını belirten Ahmet Sait Yurtseven şunları söyledi: “Bir öğrencinin eğitim hayatı süresince çeşitli sınavlar var. Bunlardan en önemlisi kuşkusuz, geleceğini kariyerini belirlediği üniversite sınavları. Aileler TEOG’a üniversite sınavı gibi yaklaşıyor, çocuklar henüz ergenlik yaşlarında benzer bir strese giriyor. Halbuki iyi bir üniversiteye giden yol sadece TEOG ile kazanılan liselerden geçmiyor.”

Dershanelerin dönüşümü ile örgün eğitim vermeye başlayan temel liselerin üniversite sınavında çok önemli başarılara imza attığını hatırlatan Yurtseven “O nedenle 13-14 yaşındaki çocukları strese sokmak çok yersiz. Enerjilerini geleceklerini belirleyecekleri üniversite sınavına saklamalı ve çocukluklarını yaşamalılar” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder