Eğitim - Kariyer TEOG soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? EBA'ya giriş nasıl yapılır?

TEOG soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? EBA'ya giriş nasıl yapılır?

Paylaş
TEOG soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? EBA'ya giriş nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre TEOG soru ve cevapları yarın saat 14:00'de EBA'da yayınlanacak

1 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren TEOG sınavıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir açıklama yaptı. TEOG soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak eden 1 milyondan fazla öğrencinin merakını MEB giderdi. MEB, TEOG soru ve cevaplarının 27 Nisan(yarın) perşembe saat 14:00'te Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nda açıklanacağını duyurdu.

8. Sınıf – 2. dönem, merkezi ortak sınavının soru ve cevapları ile çözüm videoları 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’ten itibaren www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak.

VİDEO OLARAK YAYIMLANACAK


Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait merkezi ortak sınav soru ve cevapları yazılı olarak, çözümleri ise derslerin branş öğretmenlerinin anlatımlarıyla video olarak yayımlanacak.

Tüm sınavlara ait soru ve cevaplar pdf ortamında yazılı olarak 27 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te www.eba.gov.tr ve odsgm.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanacak. Bu saatten sonra da sınavlara ait soru çözüm videoları yapımlarının tamamlanmasının ardından www.eba.gov.tr adresinde yayımlanacak.

EBA GİRİŞ NASIL YAPILIR?


EBA giriş nasıl yapılır sorusunun yanıtının detaylarını sizler için derledik. EBA giriş sayfası eba.gov.tr'yi bilgisayarınızın arama çubuğuna yazarak EBA Giriş Sayfası'na ulaşabilirsiniz.

EBA'YA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

EBA ÜYE OLMA


EBA içeriklerine ulaşmanız için EBA'ya üye olmanız gerekiyor. Eba üyeliği için EBA Giriş Sayfası'ndaki 'üye ol' bölümünü tıklayarak TC Kimlik Numarası ve istenen diğer bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekiyor. Üyelik işlemi sonrası EBA'dan gelen 'eba şifresi' ve TC Kimlik Numarası ile sisteme giriş yaparak tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

EBA AMACI?


Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.


OTURUM BUGÜN YAPILIYOR


Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen merkezi ortak sınavlar kapsamında, ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının ilk gün oturumu bugün yapılıyor.

TEOG 2'nci dönem merkezi ortak sınavları, yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda yapılıyor. Sınava, 1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katılacağı öngörülüyor.

Haberin Devamı