Eğitim - Kariyer TEOG'daki yenilikler ve öğrencilere tavsiyeler

TEOG'daki yenilikler ve öğrencilere tavsiyeler

Paylaş
TEOG'daki yenilikler ve öğrencilere tavsiyeler

8'inci sınıflar TEOG son sınavına 29-30 Nisan 2015'te girecek. TEOG'da neler değişti? Öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl tercih döneminde özel okullara kayıtların önceden yapılarak bu öğrencilerin havuzdan çıkmasını istiyor. Öğrenciler 25 okul tercih edilebilecek. Öğrenci bu tercihlerinden birine yerleşemezse açık liseye kaydedilecek. Öğrenciler yerleştiği okulu değiştirmek isterse nakil başvurusu yapabilecek.

Haberin Devamı

NAKİL BAŞVURUSU SINIRLANDIRILDI

Nakil için başvuru yapacak öğrencilere ‘nakil tercihi yapacakları okulun taban puanının 20 puan altı’ şartı getirildi. Buna göre,

ilk yerleştirme sonrası okullarda kalan boş kontenjana, en son yerleşen öğrencinin puanından ancak 20 puan daha düşük öğrenciler nakil için başvurabilecek. Boş kontenjana nakil başvuruları haftanın 4 günü alınacak ve Cuma günleri sonuçlar açıklanacak. Nakil başvurusu için 5 okul tercih edilebilecek.

ADAYLAR NASIL ETKİLENECEK?

Sınavlarda her dersin katsayısı farklı olacak. Bu katsayılar Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji için 4 olarak alınırken, diğer dersler için 2 olarak kullanılacak. Buna göre; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji derslerinden öğrencilerin doğru sayısı diğer derslerden fazla olursa öğrenciler daha fazla yerleştirme puanı elde edeceklerdir.

Haberin Devamı

YENİ TEOG’DA NELER OLACAK?

A,B,C,D şeklinde 4 kitapçık türü olacak

-Günde 3 oturum yapılacak ve 2 günde tamamlanacak

-20 soru, 40 dakika sınav 30 dakika mola

-Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecek

-İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınavdan çıkmaya izin verilmeyecek

-Geç gelen öğrenciye ek süre verilmeyecek

-Sınava mazereti nedeniyle gelemeyen öğrenciler mazeret sınavına alınacak

ÖZEL OKUL NASIL ÖĞRENCİ ALACAK?

Geçtiğimiz yıl özel okullar farklı bir uygulama ile öğrencileri kabul etmişti. Bu yıl birçok özel okul farklı puan türüyle öğrenci almak için sistem belirliyor. Bu okullar arasında kendi kayıt kabul koşullarını açıklayan Robert Kolej oldu. Robert Kolej 1000 puan üzerinden KKP (kayıt kabul puanı) ye göre öğrenci alacak. Bu puan için Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin sınav sonuçlarını kullanacak. Birinci sınavların %30 ‘u, ikinci sınavların %70’i hesaplamaya alınacak.

TEOG İÇİN TÜYOLAR

Sınav kaygısı

Olumlu düşünmek ve başarılı olacağı konusunda kendine güvenmek kaygıyı dengeleyecektir.

Kendini tanımak

Sınavım kötü geçecek gibi olumsuz düşüncelerin size yararı olmayacaktır. Bu düşünceler yerine, elinden gelenin en iyisini yapmış olduğunu ve sınavda bu bilgilerin ölçüleceğini düşünmeniz yani kendi potansiyelinizi bilmeniz sizi stresten kurtaracaktır.

Haberin Devamı

İki şık arasında

İki şık arasında kalındığında ilk akla gelen şık genellikle doğru çıkar.