Dünya ‘Tepki çeken ilk helal seks rehberi, aslında iyi bir şey’

‘Tepki çeken ilk helal seks rehberi, aslında iyi bir şey’

Paylaş
‘Tepki çeken ilk helal seks rehberi, aslında iyi bir şey’

İngiliz Müslüman yazar Shelina Janmohamed, Müslüman kadınların da seks yapma ve haz duyma ihtiyacı olduğunu belirterek, İngiltere’de satışa sunulan ve infial yaratan dünyanın ilk ‘Müslüman kadınlar için seks rehberi’nin aslında iyi bir şey olabileceğini ifade etti.

İngiltere’de internet üzerinden ‘Müslüman kadınlar için seks rehberi satışa sunuldu. Gerçek ismi yerine ‘ Umm Muladhat’ mahlasını kullanan yazar, 54 sayfalık kitapta öpüşme ve seks pozisyonları ayrıntılarıyla veriliyor.

‘Ahlaksızlığı teşvik ettiği’ iddialarıyla tepki çeken bu kitapla ilgili The Telegraph gazetesinde bir makale kaleme alan İngiliz Müslüman yazar Shelina Janmohamed, Müslüman kadınların da seks yaptığına dikkat çekerek, bu rehberin aslında iyi bir şey olabileceğini anlattı.

Dünyada en genç nüfusun Müslümanlar olduğunu vurgulayan Janmohamed tüm kadınların cinsel haz yaşamaya hakkı olduğunu ifade etti.


Satış rekorları kırıyor: Müslüman Kadınlar İçin Helal Seks Rehberi


“Kadın orgazmının tarih boyunca bir sırdı” diyen Janmohamed “Peygamber döneminde seks ve cinsel haz açık bir şekilde konuşuluyor ve evlilik hayatının tamamlayıcı bir parçası olarak görülüyordu. Nitekim bir kadın, seks yapmadığı kocasını, onun haklarını karşılamadığı gerekçesiyle boşayabiliyor” ifadelerini kullandı.


‘CİNSELLİKTEN KONUŞAN ‘KİRLİDİR’ ALGISINI YIKABİLİR’


Günümüzde seksin Müslüman çevrelerde büyük bir tabu halinde geldiğini savunan yazar, şunları yazdı: “Bu utanma, kirlilik hissi neden İslami gelenekleri sardı? Bu sorunun cevabı kadın haklarının kısıtlanması ve insani değerlerin reddedilmesi olabilir. Günümüzdeki bu anlamdaki tüm yaklaşımlar değişmeli. Her kadının cinsel haz yaşama ihtiyacı vardır ve buna Müslüman kadınlar da dahil. Cinsellikten konuşan kadınlar ‘kirli’ veya ‘kötü’ görülüyor. Ancak bu durum Müslüman kadınları yatak odasıyla ilgili kayıtsız, bilgisiz ve özgüvensiz bırakabilir. Bu gibi mitleri ortadan kaldırmak için de bu rehber iyi bir adım. Müslüman kadınlar cinsel potansiyellerinden memnun değilse, bu rehber sayesinde memnuniyetlerini arttırabilirler”


‘İSLAMOFOBİYE KARŞI İYİ BİR ADIM’


Yazar ayrıca İslamofobinin yaygın olduğu günümüzde, bu gibi bir ‘müdahalenin’ de olumlu olduğunu, kadınlar arasında da her türlü psikoseksüel sorununun giderek artması nedeniyle desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Haberin Devamı