Gündem Terhisine 4 ay kala şehit düştü

Terhisine 4 ay kala şehit düştü

Paylaş
Terhisine 4 ay kala şehit düştü

Şehit komando 2 gün önce annesine, 'Buralar çok soğuk üşüyorum' demiş

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde teröristlerin Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yaptığı saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin Sivas'taki baba ocağına ateş düştü. Haberi alan yakınları sinir krizleri geçirirken, acılı babayı askeri personel teskin etmeye çalıştı. Amcası ise kapıda bekleyen askerlere sarıldı. 2 gün önce annesiyle telefonla konuşan şehit er Ahmet Eyce’nin “Anne, buralar çok soğuk üşüyorum” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Dün gece meydana gelen teröst saldırıda şehit düşen askerlerden Sivaslı 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin acı haberi ailesine sabah sağlık görevlileri ile birlikte Kılavuz Mahallesi TOKİ Konutları’ndaki evine giden askeri yetkililer tarafından verildi. Sivas’ta Sosyal Güvenlik Kurumu’nda ambulans şoförü olarak çalışan babası Bekir Eyce acı haberi gözyaşları ile karşıladı. Uzun süre gözyaşı döken acılı babayı askeri yetkililer ile Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal teskin etmeye çalıştı.

Acı haberi alan amcası Ali Eyce ise ağlayarak kardeşinin evine koştu. Uzun süre teskin edilemeyen ve teröre tepki gösteren amca kapıda bekleyen askerlere, “Sizler de bizim evladımızsınız. Şehidimize sarılamadık, size sarılayım” diyerek tek tek hepsine sarıldı. Oğlunun şehit olduğu haberiyle fenalaşan annesi Nebahat Eyce’ye ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

Şehidin tazkeresini almaya 4 ayı kaldığı, ailenin çocuklarını en son 8 ay önce dağıtım izni sırasında gördükleri kaydedildi.

2 GÜN ÖNCE ANNESİYLE KONUŞTU

Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin 2 gün önce ev kadını olan annesi Nebahat Eyce ile yaptığı telefon konuşmasında “Anne, buralar çok soğuk. Oralar nasıl. Ben çok üşüyorum. Tunceli’ye gideceğim” dediği; annesinin ise “Tamam oğlum, sen de herkes gibi görevini yapıyorsun” diyerek moral vermeye çalıştığı öğrenildi. Bunun üzerine Eyce’nin “Anne niye soğuk davranıyorsun. Konuşmak istemiyor musun? Bana oraları anlat. Mahalleyi anlat” dediği, ancak telefon konuşma süresinin bitmesi üzerine konuşmanın kesildiği belirtildi.

Evde büyük üzüntü yaşayan acılı anne Nebahat Eyce, sürekli bu telefondan bahsederek, “Evladımla uzun uzun konuşamadığım için kahroluyorum” dedi.

"KARA GÖZLÜME BAKMAYA KIYAMIYORDUM"

Acılı anne Eyce, "Elimizden gelen bir şey yok. Allah oğlumu Peygamber Efendimize komşu etsin. Ben burada oğluma, kara gözlüme bakmaya kıyamıyordum, hain eller kırılsın. Benim içim yanıyor, başkalarının içi yanmasın, canı acımasın" dedi.

Olayı sabah askeri yetkililerden öğrendiğini belirten anne Eyce, askeri yetkililer eve gelene kadar şehit haberlerini duymadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN ARKADAŞI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Tezkeresine 4 ay kala şehit olan Ahmet Eyce’nin yakınları ve arkadaşları da olayın üzüntüsünü yaşadı.

Eyce ailesinin evinin önüne gelen şehidin arkadaşlarından Servet Yasak, baygınlık geçirdi. 10 gün sonra askere gideceği öğrenilen Yasak’a, ambulansta sağlık ekipleri müdahale etti.

Eyce ailesinin evine ise taziye ziyaretleri sürüyor. Baba Bekir Eyce ile şehidin kardeşleri Onur ve Orhan, taziyeleri kabul ediyor.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve şehidin yakın akrabası Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce de aileyi acılı gününde yalnız bırakmıyor. Hızal ve Eyce, aileyi teselli etmeye çalışıyor.

Şehit Ahmet Eyce’nin cenazesinin, yarın Ulu Cami’de kılınacak namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki Askeri Şehitlik’te toprağa verileceği kaydedildi.

2 KARDEŞİ VAR

Haberin Devamı

3 çocuklu Eyce ailesinin en büyüğü olan Ahmet Eyce’nin 11 yaşında Onur ve 15 yaşında Orhan adında iki kardeşi daha var. Ağabeyinin şehit olduğunu öğrenip fenalaşan Orhan Eyce'yi, sağlık görevlileri ambulansa götürerek müdahalede etti. Küçük kardeşi Onur Eyce ise ağabeyinin fotoğrafına sarıldı.

Şehit haberinin öğrenilmesinden sonra ailenin evinin önünde vatandaşlar toplandı. Mahalle halkı ve yakınları ailenin acısını paşlaşırken, evin bulunduğu bloklar Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehit Jandarma Komando Er Ahmet Eyce’nin Sivas Belediyesi’nde Sosyal İşler Müdürü olan ve aynı adı taşıyan Ahmet Eyce’nin de amcasının oğlu olduğu öğrenildi. Eve gelen bazı şehit yakınları da teröristlere karşı yeterince mücadele edilemediğini ileri sürerek tepkilerini dile getirdi.
Şehidin cenazesinin bugün kente getirileceği ve yetişmesi halinde aynı gün toprağa verileceği bildirildi.

Gökhan CEYLAN- Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)