Spor Terim şikayet etti, soruşturma açıldı

Terim şikayet etti, soruşturma açıldı

Paylaş
Terim şikayet etti, soruşturma açıldı

Terim şikayet etti, soruşturma açıldı

Sağlık Bakanlığı, bazı basın organlarında "tele teşhis" iddiasıyla yer bulan, "Ünlülerin yüz ifadeleri, mimikleri ve benzeri durumlarından yola çıkarak, muayene etmeden teşhis konulması ve hastalık hakkında yorum yapılması" haberleri üzerine soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde medyada "Ünlülerin yüz ifadeleri, mimikleri ve benzeri durumlarından yola çıkarak, şahsı muayene etmeden teşhis konulması ve hastalık hakkında yorum yapılması" haberlerinin yer aldığına dikkat çekilerek, "Söz konusu haberler Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yakınen takip edilmekte ve habere konu olan yaklaşımlar tıp etiğine aykırı bulunmaktadır" denildi.

Akdağ’ın, "Haberlere konu olan ünlü şahıslarla ilgili teşhisler doğru olsa dahi, bu durumu o kişilerin bilgisi ve rızası dışında açıklamayı önemli bir birey hakkı ihlali olarak değerlendirdiği" belirtilen açıklamada, "Bakanımız, konunun ivedilikle soruşturulması talimatını vermiş olup Teftiş Kurulu Başkanlığınca bir müfettiş görevlendirilmiş ve soruşturma başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, soruşturma sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağı da belirtildi.

Terim'den sağlık haberlerine yanıt