Spor Terim yurtdışını işaret etti

Terim yurtdışını işaret etti

Paylaş
Terim yurtdışını işaret etti

Milli Takımlar eski Sorumlusu Fatih Terim, yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşündüğünü söyledi

Acıbadem Hayat Dergisi’nde yer alan röportajında kariyeri ve özel yaşamıyla ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşünüyorum, ama belli olmaz" dedi.

Terim, hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu ve her iyi şey için emek sarf edilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Hayatta fark yaratmak zorundasınız. Hedefleri hep büyütmek, yenilemek, buna göre çalışmak önemli. Bazen başarısız olacağınız zamanlar da olacaktır. O gün gününüzde değilsinizdir, formunuzda olmazsınız, ama genele baktığınızda aslında başarılısınızdır."

İyi bir liderin yaptığı işe hakim olması, zor anlarda bile dik durması ve çalışanlarının da mutluluğunu sağlaması gerektiğini dile getiren Terim, şunları kaydetti: "Çünkü çalışan mutlu olmazsa iyi bir performans sergileyemez.

Bir lider, ekibin tüm sorumluluğunu alan, çabuk ve doğru karar veren, bunları eksiksiz uygulayan, ekibine yetki ve sorumluluk verip, takip eden ve onları stresten uzak, üretken kılan kişidir. Ekibindeki insanların, onun hakkında ’Nasıl olsa o var, gerektiğinde beni korur’ diye düşünmesi gerekir.

Orkestradaki her sanatçı işin erbabıdır ama o yetenekleri bir araya getirip dışarı kaliteli ve ahenkli bir ses çıkmasını sağlayan da hiç kuşku yokki orkestra şefidir."

TERİM’DEN İNCİLER

Röportajda Fatih Terim, kendisine sorulan kavramları şu şekilde yorumladı:

Spor: "İstanbul’dayken en çok futbol oynuyorum."
Sağlık: "Düzenli sağlık takibimi yaptırırım ama evhamlı biri değilimdir."
Beslenme: "Yemek seçmem, yemediğim tek şey pişmiş soğandır."
Başarı: "Hayatta fark yaratmak zorundasınız."
Hayat: "Hayat bana karamsarlığın gereksiz olduğunu öğretti."
Çocukluk: "Çoğu çocuğun olduğu gibi, benim de rol modelim çalışkanlığı ve inancıyla babamdı."
Sigara: "15 aydır sigara içmiyorum. İrademi kullanarak ’bırakıyorum’ dedim ve bıraktım."
Şans: "Şansa hiç inanmam. Bazen beceriksizliğe ’şansızlık’ derler. Hiçbir ciddi başarı, tesadüf olamaz."
Yeni sezon: "Yeni sezonda yurt dışında çalışmayı düşünüyorum, ama belli olmaz."
Çalışkanlık: "Ne kadar yetenekli olursanız olun, disiplinli çalışmadığınızda yeteri kadar emek sarf etmediğinizde hayat, size dersini verir."
Politika: "Kafamda ülkeme fayda sağlayabilecek uzun vadeli başka planlar da var. Zamanı gelince bunları kamuoyuyla paylaşırım."

2

Haberin Devamı