Spor Terim:"Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak istiyoruz"

Terim:"Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak istiyoruz"

Paylaş
Terim:"Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak istiyoruz"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda yarın Romanya'nın CFR Cluj ekibiyle yapacakları maçın önemli olduğunu belirtti

Karşılaşmanın oynanacağı Dr. Constantin Radulescu Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, "CFR Cluj ile yarın çok önemli bir maç oynayacağız. Muhakkak 3 skordan 2’sinin rakibin lehine olması onlar için avantajdır" dedi. Terim, istatistiklerde CFR Cluj’un en az şut atan takım olarak göründüğünün aktarılması üzerine, "Bir söz vardır, ’istatistikler mini etek gibidir, her şeyi göstermez’ diye.

Haberin Devamı

İstatistikler her şeyi göstermiyor. Zaten öyle olsaydı, bizim başka bir yerde olmamız gerekirdi" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Manchester United, Braga, ve CFR Cluj maçlarına baktığımızda, oynanan oyunun veya istatistiklerde yazanların karşılığını hanemize puan olarak yazdıramadık. Futbolda bazen böyle oluyor. ’Penaltımız verilmedi, topumuz direkten döndü’ diye anlattık hep.

Sulu maçı ise hiç söylemiyorum. Normalde hakemin hiç oynatmaması gerekirdi. İlk maçların böyle bir tecellisi oldu. Kalan üç maçımızın bizim için hayırlı olmasını diliyorum. Kendimize gol attık, penaltı kaçırdık, penaltımız verilmedi, her yer kuruyken, oynanamaz halde sulu bir sahaya denk geldik, kalemize gelinmeden gol yedik, kaleye gitmemize rağmen gol atamadık. Futbol adına olabilecek talihsizliklerin büyük bölümü başımıza geldi. Ümit ederim yarın bunlar tersine döner. Galatasaray da bu gruptaki normal yerine yavaş yavaş yürür."

Haberin Devamı

"Rakip, savunmayı iyi yapan bir takım"

Spor Toto Süper Lig’deki durumları ve oyun tarzları ile Şampiyonlar Ligi’ndeki ölçünün birbirine benzemediğini kaydeden Terim, iki farklı kulvar olduğunu vurgularken, "Zor ve çetin geçecek bir maç oynayacağımız kesin. Savunmayı gerçekten iyi yapan bir takım. Agresif oynayan bir takım ve bulundukları durum da bunu gösteriyor. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Kolay olmayacak" diye konuştu.

Galatasaray’ın yarın 90 dakikayı, hangi zaman diliminde nasıl oynaması gerekiyorsa öyle tamamlayacağını dile getiren sarı kırmızılı teknik adam, "Oyun içerisinde her türlü organizasyonu gerçekleştirebilme olgunluğuna erişmek önemi bir şey. Nasıl oyuncu değiştirmeden sistemde veya taktikte değişiklik yapabiliyorsak, aynı zamanda çok şeyi değiştirmeden bazı özel, oynanması gereken şeyleri de oynamalıyız.

Çünkü buradan 3 puan almak çok önemli. Önümüzde 3 puan var ve biz kalan maçlarımızda alabileceğimiz tüm puanları alma niyetindeyiz. Alışıla gelmiş oyun tarzımızdan da vazgeçmeyiz" görüşünü belirtti.

"Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak istiyoruz"

Haberin Devamı

Terim, oyuncularının sahada gereken mücadeleyi sergileyeceklerine olan inancının tam olduğunu aktarırken, yollarına devam edebilme şansını sürdürme isteklerine dikkati çekerek, "Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak en büyük isteğimiz. Ümit ederim böyle olur. Yarınki maç için oyuncularımın coşkusundan, isteğinden, arzusundan eminim. Ben böyle maçlar çok oynadım. Çoğunlukla da kazandım Allah’a şükür. Ne olur bilemem ama oyuncularımın bizim ne istediğimizi bildiklerinden eminim" ifadesini kullandı.

"Oyun anlayışımız değişmez"

Bir soru üzerine, CFR Cluj karşısında oyun anlayışlarında değişik olmayacağını belirten Fatih Terim, mentalitelerinin hep iyi futbol oynayarak sonuca gitmek olduğunu vurguladı. Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tersini futbol hayatım boyunca hiç düşünmedim. Kaybettiğimiz zamanlarda bile düşünmedim. Manchester United’a kaybetmesine rağmen övgüleri alan, Braga ve CFR Cluj’u ceza alanlarında çıkarmayan, hatta pozisyon vermeden mağlup olunan bir oyun varsa biz onu oynamaya, kaybetsek de devam ederiz. Çünkü bu anlayış eninde sonunda sonuç alır. Ligde sonuca gidiliyor ama bu kulvarda da inşallah gidilir.

Haberin Devamı

Bazen biz de, ’Pozisyon vermeden yeniliyoruz, berabere kalsak daha mı iyi’ düşünmüyor değiliz. Ama biz böyle oynamayı tercih ediyoruz. Ben ve oyuncularım bu baskıyı kaldıracak kapasitede. Futbolcuların psikolojik olarak da hazır olması için ben, yardımcılarım ve tüm diğer ekip gerekli şekilde görüşüyor. Bu krizi veya baskıyı yönetebilecek durumdayız. Bu krizi idare etmeyiz, yönetiriz.

Hem ben, hem oyuncularım. Zaman zaman, ’Yine mi puan kaybı?’ diye sorular gelebilir. Sorumluluğun bizde olduğunu kendilerine direkt olarak söylüyoruz. Oyuncularımızın böyle bir sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. Sadece emeklerinin karşılığını alamamanın üzüntüsü içindeler ki bu da çok doğal bir duygu."

"Son şansımız olup olmadığını bilemiyorum"

CFR Cluj’de yaşanan teknik adam değişikliğinin hatırlatılması üzerine ise tecrübeli çalıştırıcı, "Rakibe saygı duyuyoruz. Teknik adam değişikliği her zaman bir fark getirir ama bu genelde pozitif olur. Oyuncuları değişmedi. CFR Cluj’de çok fazla bir değişiklik beklemiyoruz. Sahada doğruları yapıp, rakip kadar mücadele eden bir Galatasaray, zaten farkını ortaya koyacaktır.

Haberin Devamı

Son şansımız olup olmadığını bilemiyorum. Dördüncü maç olduğu için, kaybımız halinde Şampiyonlar Ligi için son şansımız diye biliriz. Kaybetmezsek, kalan maçlarımızdan puanlarımızı almak zorundayız. İnşallah neticeler, son maça kadar şansımızı götürür" diye konuştu. Terim ayrıca bir Rumen gazetecinin Burak Yılmaz’a yönelttiği, para birimi belirtmeden, "Galibiyet için 1 milyon prim verileceğini gazetede okuduk. Bu prim etkili olur mu?’ sorusuna ise "Önce haberin doğru olup olmadığını sorun. Benim haberim yok primden, onların nasıl haberi olsun" yanıtını verdi.

AA