Gündem Terör boğulacak

Terör boğulacak

Paylaş
Terör boğulacak

Kuzey Irak sınırına sıfır noktada yapılan barajların su toplamaya başlaması ile PKK'lıların Türkiye'ye sızmaları büyük ölçüde engellenecek. Teröristlerin barındığı ve silah ile mühimmatlarını gizlediği mağaralar da sular altında kalacak...

Devlet Su İşleri (DSİ); 2008 yılında Hakkari’de 4, Şırnak’ta 7 olmak üzere toplam 11 barajın inşaatına başlamıştı. Bunlardan Şırnak Barajı, Silopi Barajı ve Aslandağı Barajı tamamlandı, su tutma işlemlerine başlandı.

Bir baraj projesi iptal edilirken 7 barajın yapımı ise devam ediyor. Tamamı Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan barajların tamamlanması ile PKK’lıların sızmaları da büyük ölçüde engellenecek. PKK’lılar katırlarla ağır silah, mühimmat ve gıda maddelerini de eskiden olduğu gibi rahatça taşıyamayacak.

Vadilere kaçamayacaklar

PKK’nın barındığı ve lojistik malzemelerini depoladığı yüzlerce mağara da sular altında kalacak. Ayrıca barajların güvenliği için hakim tepelere inşa edilen her türlü saldırıya dayanıklı kulelerden 24 saat gözetleme yapılacak.

Kanlı eylemlerden sonra derin vadi, mağaralar ve ağaçlık alanlara gizlenerek kaçmayı başaran PKK’lıların, barajların tamamlanması ile büyük gruplar halinde eylem yapması da mümkün olmayacak.

Barajların 2011 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmişti. Ancak artan terör saldırıları ve zeminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle 3 baraj tamamlanabildi.

Mehmet Selim YALÇIN/DHA