Gündem Terör mağduru Meyvan paylaşılamıyor

Terör mağduru Meyvan paylaşılamıyor

Paylaş
Terör mağduru Meyvan paylaşılamıyor

Ankara'daki Hayvanları Koruma Derneği ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) 21 yaşındaki boz ayı Meyvan yüzünden anlaşmazlık yaşıyor

21 YILDIR BARINAKTA

Meyvan iki aylıkken getirildiği Hayvanları Koruma Derneği’ne ait barınakta yaşıyor. Ancak Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ‘yaşadığı alan uygun değil’ diyerek Meyvan’ın Bursa Karacabey Ovakorusu Ayı Rehabilitasyon Merkezi’ne nakledilmesini istiyor.

TERÖRDEN KURTULDU

Hayvanları Koruma Derneği Asbaşkanı Gamze Erkök ise “Meyvan’ı kimseye vermeyiz” diyerek nakile karşı çıkıyor. İki derneğin arasındaki tartışmalardan habersiz Meyvan’ın hayat hikayesi kelimenin tam anlamıyla filmlere taş çıkartıyor.

20 yıl önce Güneydoğu’da teröristler henüz 1 aylık Meyvan ile kardeşlerinin yaşadığı mağaraya bomba atmış. Atılan el bombası ile annesi ve kardeşleri ölen Meyvan’ı mağarada Mehmetçikler bulmuş.

MEHMETÇİK BULDU

Mehmetçikler, ‘öksüz kız’ anlamına gelen Meyvan adını verdikleri yavruyu birliklerine götürmüş. Yavru ayıya sahip çıkan askerlerden biri terhis olurken yanına Meyvan’ı da alıp evine dönmek için yola çıkmış.

Ancak asker, yolda teröristlerin hain pususunda şehit düşmüş. Terör saldırısından ikinci kez kurtulan Meyvan, 2 aylıkken şehidin emaneti olarak Ankara’daki Hayvanları Koruma Derneği’ne teslim edilmiş.

‘İNTİKAM İÇİN YAPIYOR’

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, “Çevre ve Orman Bakanlığı, kış uykusundan uyanır uyanmaz Meyvan’ın nakline karar verdi” dedi.

Gamze Erkök ise “Bize gelen bir tebliğ yok. HAYTAP Başkanı Şenpolat, bugüne kadar yaptığı kanunsuzlukları adli makamlara taşıdığım için benden intikam almak istiyor.

Meyvan’ın yuvasında kalması için Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan destek istiyoruz” dedi.

2