Gündem Terör örgütlerine operasyon

Terör örgütlerine operasyon

Paylaş
Terör örgütlerine operasyon

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Doğu ve Güneydoğu' daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara yönelik 7 ilde eş zamanlı PKK/ KCK operasyonu gerçekleştirildi. BTK, SPK ve TSK' da da sabah saatlerinde   FETÖ operasyonu yapıldı. Çok sayıda gözaltı var.

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Doğu ve Güneydoğu' daki askeri birliklere akaryakıt taşıyan firmalara yönelik 7 ilde eş zamanlı PKK/ KCK operasyonunda 46 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca BTK, SPK VE TSK'ya da FETÖ operasyonu yapıldı.


7 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON


Batman il Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, Jandarma Genel komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Batman İl Jandarma Komutanlığı KOM birimlerince bugün Batman, Hakkari, Şırnak, Mardin, Bitlis, Siirt ve Sivas'ta eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO POL Tesisleri İşletme Başkanlığı (ANT) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde askeri birliklerin akaryakıtını taşımak üzere ihale alan firma yönetici ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 46 şüpheliye yönelik PKK/KCK bölücü terör örgütüne finansman sağlamak, edimin ifasına fesat karıştırmak, 5 bin 607 sayılı Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet ve suçtan kaynaklanan mal varılğı değerlerini aklama suçlarından operasyon devam etmektedir."


BTK VE SPK'YA OPERASYON


FETÖ operasyonu kapsamında BTK'da 33, SPK'da 36 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Kapatılan FETÖ okullarından da 55 kişi hakkında gözaltı kararı var.


TSK'YA DA BİR OPERASYON


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'nin TSK'daki yapılanmasına ilişkin Bylock kullanıcısı ve itirafçı İfadelerinde isimleri geçen asker ve örgüt abilerinden oluşan 144 şüpheli için gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY ile iltisaklı asker ve örgüt abilerinden oluşan 144 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen operasyonda birden fazla ilde gözaltı ve hakimlik kararı ile arama işlemi gerçekleştirildi. Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin Fetullahçı Terör Örgütü'nün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock kullanıcısı oldukları ya da itirafçı ifadelerinde isimlerinin geçtiği öğrenildi.