Siyaset Terör örgütü soruşturması mı?
Paylaş
Terör örgütü soruşturması mı?

Terör örgütü soruşturması mı?

Çukurambar soruşturmasının, aramalarla birlikte farklı bir boyut kazanması, ‘İstanbul’daki Ergenekon soruşturmasına benzer bir soruşturmanın Ankara’da da yürütüleceği’ iddialarına yol açtı.

Haberin Devamı

Soruşturmanın hükümetin düşürülmesine yönelik tüm faaliyetleri içerecek biçimde genişletilebileceği, ayrıca Seferberlik Bölge Başkanlığı’nın bazı toplumsal olaylardaki rolüne odaklanabileceği belirtildi.

Aramalar sürerken Merkez Komutanlığı’nda gözaltında tutulan 8 askeri personel için ek gözaltı süreleri alındı. Askerlerin dün akşam saatlerine kadar sorgulanmadığı, savcıların sorgu sürecini Kurum’da yapılan aramada elde edilecek bilgi ve deliller ışığında yapmayı planladığı öğrenildi.

Savcıların, askeri bir karargahta yaptığı incelemelerin ‘terör faaliyeti soruşturması’ kapsamında olduğu bildirilirken, ‘devlet sırrı’ niteliğindeki belgelerin de terörle mücadele ile ilgili Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümleri çerçevesinde incelenebildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Savcıların gözaltındaki askerleri hangi gerekçeyle gözaltına aldığı ve neyle suçlayacağı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.