Siyaset 'Terör örgütü suçu devlete attı'
Paylaş
'Terör örgütü suçu devlete attı'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Terör örgütü halktan korktu, suçu devlete attı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Birleşmiş Milletler (BM) 65. yıl Genel Kurul Genel görüşmelerine katılmak üzere beraberindeki heyetle birlikte ABD'ye gitti.

ABD yolculuğu öncesi gazetecilerin Hakkâri'de saldırının ardından yaşanan gerginlik ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, “Mayınlar dünyada ordulara yasaklanmıştır. Şimdi terör örgütünün mayını güvenlik güçlerini ve sivillere karşı nasıl kullandığını Ankara'nın İstanbul'un merkezinde neler yaptığını hatırlarsanız bu olayın tahminlerini yaparsınız. Ama onlar halktan ve uluslar arası camiadan görecekleri tepkiden dolayı başında hemen bir suçlu bulurlar ve devlet derlerö diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

SİCİLLERİ BU OLAYLARLA DOLU

ABD yolculuğu öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Hakkâri'de yaşanan olayları değerlendirdi. Terör örgütünün sicilinin bu tür saldırılarla dolu olduğunu hatırlatan Gül, “Terör örgütünün siciline bakarsak bu tip olaylar vardır. Eğer sivillerden gelecek tepkilerden utanır ve korkarlarsa o zaman bunu kabul etmezler bunu devlet yaptı diye hemen suçu devlete atarlar. Bunun en tipik örneklerine birisi birkaç yıl önce Diyarbakır'da dershanelerin önünde gerçekleştirdikleri terör olayında bir çok Diyarbakırlı çocuğumuz hayatını kaybettiğinde hemen devlet yaptı diye nerdeyse herkesi inandırmışlardı. Daha sonra katiller yakalandığın bunu terör örgütü adına yaptıklarını itiraf etmişlerdi. Tabiî ki olay şu anda gerek polis gerekse savcılığın araştırılması ve delillerle olayın nasıl yapıldığını ortaya çıkarılması safhasındayız" dedi.

Haberin Devamı

GÜNDEMDE 'BAŞKANLIK' YOK

Gazetecilerin gündemi meşgul eden başkanlık sistemi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Gül konuşmasında şunları söyledi. “Türkiye'de her şey tartışılıyor. Önemli olan bütün meselelerin daha çok bilgiye ve sağlam dünyadaki tecrübeler göz önüne getirilerek tartışılması. Bu tartışmalar yapılacak ama şuan Türkiye'nin gündeminde bu yok. Ama şu an Türkiye'nin gündeminde uğraştığımız çok önemli konular var. Ama bütün bunlar konuşulabilir tartışılabilir. Tabiî ki avantajları ve dezavantajları var. Böyle büyük meseleler TBMM ve halkımızın kararı ile verilebilir. “

MURAT ÇAKIR - İSTANBUL DHA