Ekonomi Terör saldırıları olumsuz etkiledi! İstanbul 9 sıra birden geriledi

Terör saldırıları olumsuz etkiledi! İstanbul 9 sıra birden geriledi

Paylaş
Terör saldırıları olumsuz etkiledi! İstanbul 9 sıra birden geriledi

İstanbul, Global Finans Merkezleri Endeksi (Global Financial Center Index-GFCI) listesinde 9 sıra gerileyerek 66. sıraya indi

İngiltere merkezli 'Z/Yen Group' adlı danışmanlık kuruluşu tarafından açıklanan endekse göre, eylül ayında 57. sırada bulunan İstanbul 66. sıraya indi. Siyasi belirsizlik ve çatışma bölgelerine yakında bunda etkili oldu.

İSTANBUL GEÇTİĞİMİZ YIL MART AYINDA 46. SIRADAYDI


İstanbul geçen yılın mart döneminde ise 46. sırada bulunuyordu. Böylece geçen yıl ile karşılaştırıldığında 20 sıra düşüş yaşandı.

GFCI'da ilk 5 sıra yerini korudu. Londra Brexit'e rağmen ilk sıradaki yerini korudu, ancak ratingi 13 puan düştü. New York, Singapur, Hong Kong ve Tokyo ilk 5 sırayı tamamlayan şehirler oldu.

İstanbul'un raitingi ise 11 puan düştü ve 620 puandan 609 puana geriledi.

Doğu Avrupa ve Orta Asya finans merkezleri sıralamasında ise İstanbul, Eylül 2016'da bulunduğu 4. sırayı son raporda da korudu. Bu bölgede ilk 3 sırada Varşova, Talin ve Riga yer aldı.

TERÖR SADIRILARI OLUMSUZ ETKİLEDİ


Raporda yapılan değerlendirmede, "İstanbul terör saldırıları, savaş bölgesine yakınlığın finans sektörü tarafında kötü olarak değerlendirilmesini sıkıntısını çekiyor" ifadeleri yer aldı.

2005 Yılında Z/Yen Grubu tarafından oluşturulan Endeks 2007 yılından bu yana yayınlanıyor. Endeks mart ve eylül dönemleri baz alınarak yılda 2 kere açıklanıyor.

Listede ilk 10 sıra şu şekilde: Londra, New York, Singapur, Hong Kong, Tokyo,San Francisco, Chicago, Sydney, Boston,Toronto

Haberin Devamı