Siyaset Terörden nemalanan' ile görüşme yok
Paylaş
Terörden nemalanan' ile görüşme yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Başbakan terörden nemalandıklarını düşündüğü partilere gitmeyecek” dedi

Sen gel’ demişti

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, artan terör olaylarıyla ilgili olarak “Bu dönemde liderlerin görüşmesi harika olur” demişti. Bu sözler üzerine Başbakan Erdoğan, “Liderleri çağıracağım, bakalım hangisi gelecek” açıklaması yapmıştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kendisini cumhurbaşkanı mı sanıyor? Türk siyasi geleneğinde başbakanın liderleri toplaması diye bir şey yok. Gelir ziyaret eder. Çağırırsa gitmem” demişti.

TBMM’de ziyaret edecek

MHP lideri Bahçeli ise liderleri cumhurbaşkanının toplaması gerektiğini belirterek, “Başbakan ile ancak Demokratik Açılım’dan vazgeçtiğini açıklayıp, yanlışlarından dolayı özür dilemesi durumunda görüşürüm” diye konuşmuştu.

Erdoğan dün, ‘Başbakan’ sıfatıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup göndererek, TBMM’deki makamında kendisini ziyaret etmek istediğini belirtti.

Haberin Devamı

MHP ve BDP’ye mektup yok

MHP lideri Bahçeli’ye ve BDP’ye ise mektup gönderilmedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Başbakan terörden nemalandıklarını düşündüğü partilere gitmeyecek” dedi.

Çelik, “Terörden nemalananlar MHP ve BDP mi?” sorusuna “Evet” yanıtını verdi. Erdoğan ayrıca, son seçimde yüzde 1’in üzerinde oy alan partilerin liderleriyle de, o partilerin genel merkezlerinde görüşecek. Tüm bu görüşmelerin 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanıyor.