Gündem Teröre diskoda marşlı protesto

Teröre diskoda marşlı protesto

Paylaş
Teröre diskoda marşlı protesto

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki eğlence merkezleri, gece boyunca 10'uncu Yıl Marşı çalarak terörist saldırıyı protesto etti

Alanya’da Rıhtım bölgesinde bulunan gece kulüpleri, 9 şehit verilen terör saldırısını protesto etmek için dün gece işyerlerini kapatarak protesto etmek istedi. Çoğunluğu yabancı turistlerin oluşturduğu müşterilerin erkenden eğlence merkezlerini doldurması üzerine, işletme sahipleri farklı saldırıları ve terör örgütü PKK’yı protesto etti. Türk Bayrağı asılan disko, bar ve diğer eğlence merkezlerinde, gece boyunca 10’uncu Yıl Marşı çalındı. Yabancı turistler ise protestodan habersiz 10’uncu Yıl Marşı ile dans ederek eğlendi. Son terör olayları nedeniyle Türk halkının oldukça gergin olduğunu belirten Club İstanbul Güvenlik Müdürü Mustafa Demirel, "Bundan dolayı tepkimizi göstermek istedik. 10’uncu Yıl Marşı’nı çalarak iskeleyi bayraklarla donattık. İnşallah bu tepki yerine ulaşır" dedi.

Haberin Devamı

Robin Hood Bar ve Club Latino işletmecisi Erdal Akgün ise, protesto için mekanı kapatmak istediklerini ancak, yüksek turizm sezonu olması nedeniyle kapatamadıklarını söyledi. Şehitler için çok üzgün olduklarını belirten Akgün, "Kayıtsız kalanları kınıyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu ülke daha fazla şehit vermemeli. Hükümetin bu olaya kayıtsız kalmayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

James Dean Bar İşletme Müdürü Selçuk Saraç da, "Aldığımız şehit haberleri ile birlikte Türk Bayrakları’nı asarak gece boyunca 10’uncu Yıl Marşı çaldık. Terörü buradan bir kez daha lanetliyoruz" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), (DHA)