Hakan Çelik Teröre karşı yalnız bir ülke
HABERİ PAYLAŞ

Teröre karşı yalnız bir ülke

Haberin Devamı

Türkiye eş zamanlı ve büyük terör saldırılarıyla karşı karşıya. Tehlikenin boyutu ve şiddetine bakılacak olursa Türkiye en kanlı terör örgütlerinin bir numaralı hedefi. PKK, terörün her türlü yöntemine başvuruyor. IŞİD daha çok intihar saldırıları düzenliyor. DHKP-C sınırlı kapasiteye sahip olmakla birlikte zaman zaman emniyet güçlerine nokta saldırıları gerçekleştiriyor. En sinsi terör örgütü durumundaki FETÖ’nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe kalkışmasının bilançosu ortada. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak, yönetilemez hale getirmek konusunda, bu örgütlerin adı konulmamış bir koalisyonu söz konusu. Bu yıl içinde -sivil, asker, polis, hatta yabancılar da dahil edilirse- Türkiye’deki terör eylemlerinde bine yakın insan hayatını kaybetti, pek çok kişi ağır yaralandı. Gözünü, kolunu, bacağını kaybedenler oldu.

*

NATO ve AB’ye üye herhangi bir ülke bu kadar yoğun bir saldırı altında olsaydı mutlaka ittifak içinden büyük destek alırdı. Türkiye ise maalesef yapayalnız. Bununla da kalmıyor; hedef alınıyor, suçlanıyor. Almanya istihbarat kurumunun yeni bir raporu sızdı: Türkiye “İslamcı terörün desteklendiği bir üs” olarak gösteriliyor. Üstelik Alman İçişleri Bakanlığı da bu görüşün arkasında... Almanya, IŞİD’in en büyük hedeflerinden birinin Türkiye olduğu gerçeğini çarpıtıp sanki Ankara ile işbirliği yapıyor gibi bir algı yaratıyor. Bu çaba ABD ve başka ülkelerin basın yayın organlarında da var.

*

PKK’nın bombalı terör eylemleri ve buna karşı düzenlenen operasyonlar nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerin altyapısı büyük zarar gördü. Bölge insanının yaşam kalitesini aşağı çeken, can güvenliğini tehlikeye atan bu ortamın tek sorumlusu PKK’dır. Dolayısıyla bölge halkının da bu terör örgütünün amacının hak ve özgürlük olmadığını artık görmesi, PKK’yı bütünüyle izole etmesi gerekiyor. PKK’nın bu noktada etkisiz hale getirilmesinin üç şartı var:

- Batı’daki ülkelerin açık ve örtülü desteği tamamen sona ermeli. Narkotik ticareti, kaçakçılık durdurulmalı.

- Bölge halkı teröristlere tamamen sırtını dönmeli, isyan bayrağını açmalı.

- Doğu-Güneydoğu’daki sivil toplum ve meslek örgütleri ayağa kalkmalı. Silahlı şiddet ve terör biterse, Türkiye’de bütün kesimlerin beklentilerine yanıt verecek demokratikleşme hamlesinin gerçekleşebileceğinden şüphem yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder