Gündem Teröristler ormanı ateşe verdi

Teröristler ormanı ateşe verdi

Paylaş
Teröristler ormanı ateşe verdi

Amanos Dağı eteklerinde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristler, kaçarken ormanı ateşe verdi

Hatay'ın Amanos Dağları eteklerinde bulunan Fırnız Yaylası’nda arama tarama çalışması yapan güvenlik güçlerine teröristlerin açtığı ateş sonucu çıkan yangında 15 hektar alan yanarken, gece alevlerin arasında kalan Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak zırhlı Kobra askeri araçla kurtarıldı.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Serinyol Beldesi üzerinde bulunan Amanos Dağları’ndaki Fırnız Yaylası’nda aracı bozulan bir vatandaş, dün sabah teröristler tarafından rehin alındı. Daha sonra serbest bırakılan ancak adı açıklanmayan vatandaş, akşam saatlerinde kente dönerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bu olay üzerine bölgede saat 18.30'da operasyon başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fırnız Yaylası kırsalında teröristlerle karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 teröristin vurulduğu tespit edilirken, diğerleri de ormanı ateşe vererek kaçmaya çalıştı.

TERÖR UYARISI NEDENİYLE MÜDAHALE EDİLEMEDİ

Yangının büyümesi ile birlikte bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı tüm birliklerden takviye kuvvet istenerek, bölgedeki operasyon genişletildi. Teröristlerin çıkardığı yangın kısa sürede tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Saat 21.00 sıralarında bölgeye yakın bir yerde konuşlanan Hatay İl Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, askerlerin bölgedeki terör tehdidi nedeniyle yaptıkları uyarı sonucunda yangına müdahale edemedi. İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak’ın bizzat yönettiği operasyon kapsamında, bölgenin güvenliğinin sağlanmasının ardından yaylada konuşlanan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri saat 22.00 sıralarında yangına müdahale etmeye başladı.

Haberin Devamı

ALBAY VE GAZETECİLER ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Olay yerine giden Albay Çolak ve DHA Hatay muhabiri Mehmet Ezer’in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler, rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle bir anda alevlerin ortasında kaldı. Albay Çolak, alevlerin arasına giren zırhlı Kobra askeri araçla güçlükle kurtarıldı. Gazeteciler de alevlerin ortasında oluşturulan güvenli bir bölgede yaklaşık 4 saat mahsur kaldı. Çıkış yollarındaki yangının kontrol altına alınmasının ardından gazeteciler bölgeden çıkartıldı.

4 ayrı bölgede yaklaşık 11 saattir devam eden ve 40 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın söndürme çalışmalarına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Hatay’ın ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de destek verdi. 30 arazöz, 60 kişilik yer ekibi ve 7 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonucunda yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

Yangında, söndürme ekibinde bulunan bazı işçiler ise zehirlenme tehlikesi geçirerek olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yaklaşık 15 hektarlık alanın yandığını bildirildi.

Haberin Devamı

Amanos eteklerindeki ilçelerde bir askeri kışlaya saldırı düzenleyip 6 askeri; bir polis aracını tarayıp 4 polisi; lojmana açılan ateş ile bir subay eşini şehit eden teröristler, bu dağlık arazide barınmaya çalışıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 4 polisin cenaze töreninde bölgedeki yetkilelere seslenerek, “Bu dağları temizleyin” demişti.

Mehmet EZER / ANTAKYA (Hatay) DHA