Gündem Teröristlerin başına konan ödül miktarı, Milli Piyango'nun vereceği ikramiyeyi geçiyor

Teröristlerin başına konan ödül miktarı, Milli Piyango'nun vereceği ikramiyeyi geçiyor

Paylaş
Teröristlerin başına konan ödül miktarı, Milli Piyango'nun vereceği ikramiyeyi geçiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aranan teröristlerin başına koyduğu ödül miktarı Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde dağıtacağı ikramiyeden daha fazla. Milli Piyango 348 milyon lira ikramiye dağıtıyor. Polisin 782 teröristin yakalanmasına yardım edenler için vereceği ödül ise 528.5 milyon lira

Emniyet Genel Müdürlüğü, terorarananlar.pol.tr adresinde fotoğraflarıyla birlikte yayınladığı aranan teröristlerin yakalanmasına yardım edenler için ödül veriyor. Teröristler, örgütlerindeki konumları ve tehlike durumlarına göre kırmızı, yeşil, mavi, turuncu ve gri listelerle aranıyor. Örgütlerinde üst düzey yönetici olan ya da çok tehlikeli olanlar kırmızı listeyle aranırken, en alt düzeydekiler gri listeye giriyor.

Kırmızı listedeki teröristler için 4 milyon lira, mavi listedekiler için 1.5 milyon lira, yeşil listedekiler için 1 milyon lira, turuncu listedekiler için 600 bin lira, gri listedekiler içinse 300 bin lira ödül belirlenmiş durumda.

İHBARDA BULUNANA DA ÖDÜL VAR


Emniyet 40'ı kırmızı, 71'i mavi, 55'i yeşil, 74'ü turuncu ve 542'si gri listede olmak üzere 14 yasa dışı terör örgütü mensubu toplam 782 teröristi arıyor. Bu teröristler için konulan toplam ödül miktarı ise 528 milyon 500 bin lirayı buluyor.

Milli Piyango'nun büyük ikramiyesini 60 milyon lira olarak belirlediği 2017 Yılbaşı Özel Çekilişi'nde verilecek toplam ikramiye miktarı ise 348 milyon 180 bin lira.

Emniyet'in kırmızı listesinde PKK'nın sözde yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen ile Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, DEAŞ'tan canlı bomba saldırılarını organize eden Mustafa Dokumacı gibi çok tehlikeli isimler var.

Emniyet sadece teröristlerin yakalanmasını sağlayanlara değil, ihbarda bulunanlara da daha küçük çaplı ödüller veriyor. İhbarda bulunanların ya da teröristlerin yakalanmasını sağlayanların kimlikleri kesinlikle gizli tutuluyor.


İŞTE ÖRGÜTLERE GÖRE ARANAN TERÖRİSTLERİN SAYILARI:


PKK/KCK: 615

FETÖ/PYD: 64


DEAŞ-EL KAİDE: 53

DHKP/C: 14

HİZBULLAH-VASAT-TEVHİD-İSLAMİ HAREKET: 11

MLKP-MKP-TKP/ML-THKP/C-TİKB: 25

ARANAN TERÖRİSTLERİN LİSTESİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN